İstanbul: En ucuz Kültür Başkenti...

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da otel fiyatları beklentilerin aksine Ocak ayında da düşmeye devam etti. Fiyatlar yılın ilk ayında, son bir yılın en düşük değerini kaydederek düşüş seyrini korudu. Otel fiyatları karşılaştırma sitesi www.trivago.com.tr tarafından her ay açıklanan trivago Otel Fiyat Endeksi (tHPI)’nin Ocak ayı raporunda otel fiyatlarının Avrupa’da bir önceki aya göre yüzde 2, bir önceki yıla göre ise, yüzde 10 gerilediği açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul: En ucuz Kültür Başkenti...

En çok ziyaret edilen Avrupa kentlerinin incelendiği trivago Otel Fiyat Endeksi (tHPI)’nin Ocak ayı raporunda, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’daki otel fiyatlarında beklenilen yükselişin aksine düşüş yaşandığı belirtildi. İstanbul’da Ocak ayı için 80 avro olduğu bildirilen iki kişilik oda fiyatı ortalamasındaki düşüşün bir önceki aya göre yüzde 1, 2009’un aynı ayına göre de yüzde 11 olarak kaydedildiği görüldü.

Raporda ayrıca, İstanbul’un 2007 yılından beri Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine evsahipliği yapmış şehirler arasında en ucuz, son 10 yılın Kültür Başkentleri arasında ise en ucuz beşinci kent olduğu bildirildi (Prag 2000, 68 avro; Krakov 2000, 60 avro ; Salamanca 2002, 70 avro ; Sibiu 2007, 67 avro). Etkinliğe bu sene İstanbul ile birlikte evsahipliği yapan Almanya’nın Essen şehrinde Ocak ayı için otel fiyat ortalaması 98 avro olarak belirlendi.

Türkiye’de düşüş yavaşladı...

 

Önceki yıllarda olduğu gibi, fiyatlarda yeni yıla girilmesiyle birlikte görülmeye başlanan gerileme Ocak ayında da devam etti. Düşüşün etkisinin en çok, Aralık ayında gerçekleşen yılbaşı etkinlikleri ile fiyatların kısa süreli arttığı Belek ve Antalya’da görüldüğü açıklandı. Raporda, Belek’te ortalama oda fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 15 gerileyerek yılın en düşük seviyesi olan 119 avroya düştüğü görüldü. Ocak ayında Antalya’da konaklamak isteyenler Aralık ayına göre yüzde 5 daha az ödeyerek ortalama 55 avroya kalabilecekler.

 

Türkiye'nin konaklama açısından en pahalı destinasyonu ise gecelik konaklama fiyatı 119 Avro olan Belek oldu. Belek'i 103 avro ile Ankara, 102 avro ile Bodrum takip etti. Alanya'daki gecelik konaklama fiyatları ise 53 avro olarak tespit edildi. Şehir bazlı ortalamalardaki düşüşün yavaşlaması ile Ankara ve İzmir’de kaydedilen küçük çaptaki artışlar neticesinde genel ortalamanın değişmediği Türkiye, geçen ayın ortalamasını koruyarak 79 avro ile 109 avro olan Avrupa ortalamasının altında seyretmeye devam ediyor.

 

Avrupa ucuzlamaya devam ediyor...

 

www.trivago.com.tr  tarafından açıklanan fiyat endeksi raporunda, yüksek fiyatlarıyla tanınan birçok Avrupa destinasyonunda fiyatlardaki düşüşünün devam ettiği görüldü. Son bir yılın en düşük otel fiyatlarının görüldüğü birçok kent, turistler için ekonomik seyahat imkanı sunuyor. Rapordaki verilere göre, otel fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 13 düştüğü Milano’da, çift kişilik standart oda fiyatı 117 avroya geriledi.

Akropolis Tapınağı ile ünlü Yunanistan’ın başkenti Atina bir geçen aya göre yüzde 15 ucuzlayarak 87 avro, Avrupa’nın en renkli başkentlerinden birisi olan Lizbon 80 avro (eksi yüzde 17) ve İspanya’nın eğlence kenti Barcelona da 90 avro ile (eksi yüzde 19) gerileyerek misafirlerine yılın en düşük konaklama fiyatlarını sunuyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.