İstanbul'da bahar bereketi...

İstanbul otelleri nevruz ve paskalya tatilleri nedeniyle önümüzdeki iki ay şimdiden doldu. Mısır ve Tunus nedeniyle Türkiye’ye yönelecek talep ise turizmcilerde çifte rezervasyon endişesi doğurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'da bahar bereketi...

İstanbul otellerinde mart ve nisan için odalar şimdiden doldu. Nevruz ve paskalya tatilleri nedeniyle oda bulmak imkansız. İstanbul Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) verilerine göre 766 tesiste 93 bin 299 yatağın bulunduğu İstanbul’a ilgi her geçen yıl artıyor. Son beş yılda gelen turist sayısı yüzde 100’ye yakın artan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Devam eden 51 otel yatırımı var. Bunlar da eklendiğinde İstanbul’daki yatak kapasitesinin birkaç yıl içinde 817 otel ve 113 bin 99 yatak sayısına ulaşması bekleniyor. 

İstanbul’a yönelik merakın artmasıyla doluluk oranları 12 ay boyunca yüzde 70’in altına düşmeyen İstanbul’da otelleri önümüzdeki iki ay nevruz ve paskalya için Türkiye’yi seçen Ortadoğulu ve Batılı turistler dolduracak. TUROB Başkanı Timur Bayındır, bu dönemde özellikle Taksim civarındaki otellerin dolduğunu söylüyor. Bayındır bundan sonraki hareketin Sirkeci, Sultanahmet ve Aksaray gibi bölgelere yöneleceği görüşünde. 

Çifte rezervasyon korkusu...

 
Eresin Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin’e göre bu yıl nevruz ve paskalya talebine bir de Mısır ve Tunus’ta yaşanan olaylar yüzünden yönünü Türkiye’ye çeviren Avrupalı turistler eklenecek. Eresin, “Korkumuz otellerde çifte rezervasyon olayının yaşanması” diyor. 

15 Mart’tan sonra başlayan nevruz için Taksim’deki otellerin tamamının dolduğunu belirten Eresin, “Paskalyada Avrupa’dan yoğun ilgi bekliyoruz. Yurtdışındaki tur operatörleri yer sormaya başladı. 15 gün içinde etkisini daha net göreceğiz” diyor. Talimhane’deki Point Oteli’nin Genel Müdürü Nuri Kayloncu tüm otellerin doluluk oranının yüzde 90’lara ulaştığını kaydederek “Bu doluluklar Mısır ve Tunus’tan dönecek ek taleplerle daha da artacak. Bu nedenle mart ve nisanda İstanbul’da bir sıkışma yaşanabilir” diyor. (Radikal)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.