İstanbul’un yeni havalimanına talibiz...

Çılgın Proje 'Kanal İstanbul', Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı heyecanlandırdı. Sabancı, projenin yapımında çıkacak hafriyatla inşa edilecek havalimanını, düzenleyecekleri uçuşlarla ayağa kaldırabileceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul’un yeni havalimanına talibiz...

Sabancı, ana üs seçtikleri Sabiha Gökçen Havalimanı’nın, Pegasus sayesinde canlandığını dile getirerek, 2005'te 'Uçmak Herkesin Hakkı' ilkesiyle yola çıkıp Türk insanını uçmanın yolu ile tanıştırdıklarını bildirdi. 6 yıl önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tarifeli havayolları tarafından pek tercih edilmeyen, daha çok kargo ve sınırlı charter uçuşlarının gerçekleştiği bir meydan olduğuna işaret eden Sabancı, "Pegasus'un, Türk halkına uçma özgürlüğü kazandırmasıyla beraber, Sabiha Gökçen de gelişti. Havalimanı, aynı anda birçok havayoluna hizmet sunan, Anadolu yakası ile İzmit, Yalova ve Bursa gibi yakın illerde yaşayanların sıklıkla kullandığı bir meydana dönüştü. Otoyol bağlantılı kolay erişimi ve çevre noktalara servis hizmetiyle herkes tarafından tercih edilir bir nokta haline geldi." dedi.

Sabancı'nın verdiği bilgiye göre, Pegasus, 2011'in ilk üç ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan iç hat uçuşlarında yüzde 57,2 pazar payına ulaştı. Şirketin dış hatlardaki pazar payı da yüzde 63,6 seviyesine yükseldi. Pegasus'un yılın ilk 3 ayında iç hat pazar payı yüzde 23,6, dış hat pazar payı da 10,2 olarak gerçekleşti.

Başbakan Erdoğan'ın 27 Nisan'da açıkladığı 'Kanal İstanbul'u, 'cesur bir proje' olarak değerlendiren Ali Sabancı, bu gibi projelerin ilk açıklandığında tepki aldığını ancak daha sonra gerçekleşme aşamasında projeye desteğin artış gösterdiğini bildirdi. Kanal İstanbul'un, parti projesi olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çeken Sabancı, "Bu, bir Türkiye Projesi. Açıkçası beni heyecanlandırdı." dedi.

Sabiha Gökçen'in kısa sürede rüşdünü ispat ettiğini belirten Ali Sabancı, daha ileriye gitmek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Toplu taşımanın geliştirilmesi, Kurtköy otoyol gişelerinin kaldırılması, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı 'Yaklaşma Kontrolü'nün birbirinden ayrılması, Low Visibility Prosedür'ün hazırlanarak AIP'de yayınlanması, mevcut pistin geliştirilerek Kategori III'e çıkarılması, paralel pist yapılması, park pozisyonlarının artırılması, transit kolaylıkları sağlanması ve misafir servis hizmetleri ücret tarifesinin indirilmesi." (Zaman)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.