İspanya'ya ilk üç ayda 9 milyon turist...

Akdeniz havzasında en fazla turist çeken ülkelerin başında gelen İspanya'ya 2011'in ilk 3 ayında gelen turist sayısı, 9 milyonu buldu. Bu rakamlarla İspanya, 2010'un aynı dönemine oranla yüzde 2,9'luk artış kaydetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya'ya ilk üç ayda 9 milyon turist...

İspanya Endüstri, Turizm ve Ticaret Bakanlığı'nın işbirliğiyle sınırlarda turist hareketini kontrol eden Frontur tarafından yapılan açıklamada, yılın ilk 3 ayına göre hesaplamalar yapıldığında 2010 yılında bir yıl öncesine oranla sadece yüzde 0,3'lük artış olduğu hatırlatılarak, bu yılki yüzde 2,9'luk artışın sektör çalışanlarını sevindirdiği belirtildi.

İspanya'ya 2011 yılının ilk 3 ayında 2010'un aynı dönemine oranla 256 bin 592 daha fazla turist geldiği kaydedilen açıklamada, en fazla İngiliz, (1,8 milyon) ve Alman (1,47 milyon) turistin geldiği ifade edildi.

Öte yandan verilen bilgilerde, mart ayında otel rezervasyonlarının bir yıl öncesine oranla yüzde 4,9 artış göstermesi de turizmin bu yıl iyi geçeceğine bir işaret olarak gösterildi. Ciddi ekonomik kriz yaşayan İspanya'da, turizm sektörünün ekonomik büyümedeki payının bu yıl belirgin olacağı yorumları yapılırken, çıkan halk isyanlarından dolayı Arap ülkelerinde yaşanan kaosun İspanya'ya gelen turist sayısını artırdığı ifade ediliyor. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.