İngiltere'ye müzik turizminden yıllık 1.4 Milyar Dolar...

İngiltere ticaret odasına bağlı bir araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre, yurtdışından konser dinleme amaçlı İngiltere’ye gelen yabancı ziyaretçilerin 2010 yılında ülkeye sağladıkları gelir, 864 milyon Pound (1,4 Milyar Dolar).

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngiltere'ye müzik turizminden yıllık 1.4 Milyar Dolar...

Birleşik Krallık’ta verilen canlı müzik konserleri 2010 yılında 7.7 milyon ziyaretçi çekti. İngiltere’de söz yazarları, ses sanatçıları, menajerler ve sektör yöneticilerinin üye olduğu ‘UK Music’ isimli meslek birliğinin talebiyle hazırlanan raporda, her yıl 7,7 milyon yerli ve yabancı turist, İngiltere içinde müzik dinleme amaçlı seyahat ediyor.

Böylece ‘Müzik Turizmi’, İngiltere’de, şehir turizminden sonra toplam turizm sektörüne en fazla para sağlayan ikinci büyük kaynağı teşkil ediyor.  Bu verilerden yola çıkan UK Music, hükümetin turizm tanıtma faaliyetlerinde bu alana hak ettiği önemi vermelerini bekliyor.

UK Music Birliğinin başlıca talepleri; konser dinleme amaçlı İngiltere’ye gelecek kişilere vize kolaylığı sağlanması, konser organizasyonlarında fiziki kolaylıklar ve bürokrasinin azaltılması oluyor. UK Music meslek birliğinin Başkanı Feargal Sharkey, “Çevreye zarar vermeyen, ülke imajını zedelemeyen, krizlere dayanıklı ve önemli istihdam sağlayan bu sektör göz ardı edilmemeli. Sadece bizim birliğimize bağlı 19.700 kişi çalışıyor. Ülke genelinde bu rakam çok daha büyük” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.