İngilizler neden Türkiye'ye geliyor?

Kriz döneminde bile Türk turizmi 2009 yılı hedeflerine ulaşmayı başardı. Cornelia De Luxe Resort Hotel’in Genel Müdürü Hakan Duran, “Türkiye’nin bu başarısı Yunanları bile kıskandırdı. Yunanistanlı bazı işletmeler Antalya havalimanında ‘Bize de gelin’ diye ilanlar veriyor” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngilizler neden Türkiye'ye geliyor?
Türk işletmelerin emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini belirten Duran, Rus ve Alman pazarında kayıplar yaşandığını, son dönemde İngilizlerin Türkiye pazarına büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Hotel’in Genel Müdürü Zafer Alkaya’ın Antalya’da birlikte düzenledikleri basın toplantısında sektörün geleceği ve Cornelia’yı ödüllere taşıyan başarı öyküsü anlatıldı.

İNGİLİZLER NEDEN TÜRKİYE’YE GELİYOR?
2010-2011 yılı için Antalya’ya 15 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyleyen Hakan Duran, özellikle Cornelia Hotels Golf Spa olarak İngiltere’den gelecek olan turist sayısında büyük bir artış yaşanacağını vurguladı. İngiliz pazarındaki yükselmenin nedenini, İngiliz Poundu’nun neredeyse  Euro’yla eşitlenmesi ve Türk lirası karşısındaki avantajı olarak gösteren Duran, İngiliz ziyaretçilerle birlikte, İngiliz golf ve sporcularını önümüzdeki dönemlerde ağırlamayı umduklarını söyledi. 
Türk turizminin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında 2009’u geçtiğimiz yıla oranla düşüşle kapattığını belirten Hakan Duran ise “2009 yılı ilk 9 aylık turizm geliri,  turist sayısının artışına rağmen 2008 yılı rakamlarının altında kalmıştır. Belek Bölgesi’nde ise ilk 9 aylık verilere göre düşüş yaşanmıştır. Biz Cornelia Hotels Golf Spa olarak 31 farklı ülkeden çok çeşitli misafir ağırlayarak çok geniş ülke gamından misafir profiline sahibiz. Krize rağmen Cornelia Hotels Golf Spa olarak 49 destinasyonda pazarlama ve satış faaliyetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu. Duran, başarılı call center hizmetleriyle iç pazara yönelik etkili tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.


BAŞARI ÇOK SAYIDA ÖDÜL GETİRDİ
Ulusal ve uluslararası arenada en prestijli ödülleri alarak 2009’u kapatan Cornelia Hotels Golf Spa, kaliteli servisi, geniş müşteri portföyü sebebiyle bölgenin en yüksek doluluğuna sahip otelleri arasında yer alıyor. 
Cornelia Hotels Golf Spa, Turizmin Oscar’ları olarak adlandırılan her yıl 3600 şirket , destinasyon ve acentanın katıldığı, 167 bin seyahat acentasının oy verdiği World Travel Awards(WTA)’ta beş  ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attı. Cornelia De Luxe Resort ‘Turkey’s Leading Golf  Resort’ ödülüne layık görülürken Cornelia Diamond Golf Resort &Spa aldığı Turkey’s Leading Spa Resort’, ‘Europe’s Leading Golf Resort’
ve ‘Europe’s Leading Spa Resort’ ödülleriyle  kısa sürede büyük yol katettiğini ispatladı.  Cornelia Hotels Golf Spa, grup olarak da,  ‘World’s Leading Fully Integraed Resort’ ödülünü alırken kaliteyi arttıran yapısı ve yeni teknolojiler kullanarak oluşturduğu güvenli rekabet sayesinde her geçen gün müşteri sayısını arttırıyor.

TAVSİYE EDİLEN OTELLER LİSTESİNDE
Zafer Alkaya, “Kaliteli hizmet anlayışımızla 2009’u bol ödülle kapattık. Henüz 2 yıldır faaliyet gösteren bir otel olarak bu yıl aldığımız ödüller doğru yolda olduğumuzun bir ispatıdır. Kaliteli hizmetle kaliteli turisti çektik ve onlar da bizi  ödüllendirdi’ diye konuştu. Alkaya, Cornelia De Luxe Resort Hotel’in ise “Ğold Award for First Choice Premier 5 (Best In The World For Fc Premier 5) ödülü ile taçlandırılmasıyla birlikte ‘Cornelia Hotels Golf Spa olarak turizmde söz sahibiyiz. Bunu aldığımız ödüllerle de ispatladık. Türkiye’yi dünyada söz sahibi yapacak konulardan biri olan turizmde bu başarıyı yakalamanın en kritik noktası yeniliklere açık bir politika uygulamak, farklı pazarlara açılmak ve ne olursa olsun kaliteden ödün vermemek” diye konuşarak mutluluğunu dile getirdi. 
Ziyaretçilerin Avrupa’daki tüm otellerle ilgili yorumda bulundukları Zoover Sitesi’nde ‘Best Hotel Belek’ ödülünü alan Cornelia Diamond Golf Resort &Spa, dünya çapında en büyük 50 tur operatörünün misafirlerinin izlenim ve yorumlarına göre belirlenen  ‘World Luxury Hotel Awards’da  ‘Luxury Golf Hotel’ klasmanında Türkiye’den ödüle aday gösterilen tek otel olarak önemli bir başarıya imza attı.

ESPA ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ
Cornelia Diamond Golf Resort Spa içinde yer alan ve 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Crassula SPA’sıyla, Avrupa SPA Derneği (European Spas Association-ESPA) üyeliğine kabul edildi. Avrupa’daki en seçkin SPA merkezlerinin en yetkili kuruluşu olan ESPA üyeliği, Avrupa’nın en büyük acentası TUI başta olmak üzere, standart ve geçerliliklere önem veren diğer tüm acentalar tarafından referans olarak kabul ediliyor. “Cornelia Diamond olarak, spa alanında aldığımız bu üyelik bizim için büyük bir prestij kazanımıdır” diye konuşan Zafer Alkaya, bu üyeliğin Türk turizmine katkıda bulunacağının altını çiziyor.
   
GOLF TURİZMİNDE İSMİ ÖNE ÇIKIYOR
       
Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Belek’in en iyi golf destinasyonu seçilmesiyle sahalarda oynanan oyunda yüzde 14,99’luk bir artış yaşandığını belirten Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, ‘Cornelia Hotels Golf Spa, bünyesinde bulunan Nick Faldo Sahası’nda 2008 ve 2009 yıllarında toplam 78.765 oyun oynandı. Bunu 2010’da yüzde 20 arttırmayı hedefliyoruz. 2010 için alınan rezervasyonlarla bu oranın 48.75’ine şimdiden ulaştık” diye konuştu.

Cornelia Sport Center bünyesinde yer alan sahaların Fifa standartlarında olması nedeniyle  Süper Lig ve 1. Lig Futbol takımlarının öncelikli tercihlerinden biri olan Cornelia Hotels Golf Spa, alternatif alanlardaki çalışmalarıyla farklı profilden bir çok insana ulaşmayı başarıyor. 2008- 2009 yılı içinde 2 sahası ile Avrupa ve BDT ülkelerinin süperlig ve 1. Lig takımlarından 16’sına ev sahipliği yapan Cornelia Hotels Golf Spa Futbol Sahası, şimdiden önümüzdeki yılın rezervasyonlarını aldı. FC Spartak Moskova, FC Köln, FC Bayern München,  Rus Milli Takımı gibi uluslar arası arenada başarısı kanıtlamış takımlar dahil olmak üzere 23 takım bu yıl Cornalia’da kamp yapacak.


ALINAN ÖDÜLLER

1 -World Travel Awards(WTA)
Cornelia De Luxe Resort
Ödül: Turkey’s Leading Golf  Resort’ (Türkiye’nin en iyi golf oteli)
Cornelia Diamond Golf Resort &Spa
Ödül: Turkey’s Leading Spa Resort’ (Türkiye’nin en iyi spa oteli)
Ödül; ‘Europe’s Leading Golf Resort’(Avrupa’nın en iyi golf oteli)
Ödül; “Europe’s Leading Spa Resort (Avrupa’nın en iyi Spa oteli)

*Cornelia Hotels Golf Spa
Ödül: ‘World’s Leading Fully Integraed Resort’ (Dünyanın en donanımlı otelleri)

2- Touristik Union International’ın (TUI) Ödülleri
Cornelia Diamond Golf Resort&Spa
Ödül: Gold Award First Choice 5*  (Best In The World)
Cornelia De Luxe Resort
Ödül: Gold Award for First Choice Premier 5* (Best In The World For Fc Premier 5*)
3-Zoover Ödülleri
Cornelia Diamond Golf Resort &Spa
Ödül: ‘Best Hotel Belek’ (Belek’in en iyi oteli)

4- Espa Üyeliği
Cornelia Diamond Golf Resort&Spa
Avrupa SPA Derneği (European Spas Association-ESPA) üyeliğine kabul edildi.

5-  Beyaz Bayrak Sertifikası
Cornelia Diamond Golf Resort& Spa
Cornelia De Luxe Resort Hotel

6-‘World Luxury Hotel Awards
Cornelia Diamond Golf Resort &Spa
‘Luxury Golf Hotel’ klasmanında Türkiye’den gösterilen tek aday

7- Conde Nast Johansens Recommended  Hotels &Spas
Cornelia Diamond Golf Resort &Spa
Tavsiye edilen oteller arasına girdi.

Kaynak: Habertürk

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.