İlk Boeing 747 - 8 Intercontinental, kırmızı halıda görücüye çıktı...

EVERETT - Boeing 13 şubat pazar günü yeni nesil 747 - 8 Intercontinental'in tanıtımı gerçekleştirdi . Projeye başlangıç tarihinden 4 yıl sonra müşteriler , medya mensupları , çalışanlar ve tedarikçileri ile pazar günü vermiş olduğu davet ile Everett'teki tesislerinde yeni nesil Jumbo'nun kırmızı halı üzerinde ilk '' Rollout '' tu ( dışarı çıkış ) gerçeklerştirdi .

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İlk Boeing 747 - 8 Intercontinental, kırmızı halıda görücüye çıktı...


Foto


EVERETT - Boeing 13 şubat pazar günü yeni nesil 747 - 8 Intercontinental'in tanıtımı gerçekleştirdi . Projeye başlangıç tarihinden 4 yıl sonra müşteriler , medya mensupları , çalışanlar ve tedarikçileri ile pazar günü vermiş olduğu davet ile Everett'teki tesislerinde yeni nesil Jumbo'nun  kırmızı halı üzerinde ilk '' Rollout '' tu ( dışarı çıkış )  gerçeklerştirdi .

Şeref konuğu olarak 747 - jenerasyon Jumbo tasarımcısı Joe Sutter davete katıldı .  Boeing ilk 747 - 8 Intercontinental uçağını VIP müşterilerine 2011 yılının sonuna doğru teslim edecek .

Boeing simge  rengi olan  mavi yerinen parlayan kırmızı - turuncu rengini tanıtım için seçti .  Alışılmış renk tercihinin yerine  '' dinamik ve canlılığı '' simgeleyen renkleri tercih eden  Boeing program direktörü '' geleceğin havayolunu biz bu  renklerde gördük '' dedi .

2012 yılının ilk aylarında 20 adet 747 - 8 Intercontinental şiparişi veren Lufthansa yeni nesil uçaklarını teslim alacak .

Almaya'nın en büyük uçak şirketi Lufthansa 747 serisi uçaklarını 40 yılı aşkın bir süredir uçuyor .Lufthansa Filo Direktörü Nico Bucholz pazar günü uçak tanıtımında  '' yeni nesil 747 - 8 Intercontinental Jumbo uçaklarını 400 koltuklu olarak filomuza  yakın bir zamanda katılacağından çok mutluyuz '' dedi .

Yeni Jumbo 747 - 8 Intercontinental daha uzun bir gövdeli olarak tasarlandı , yeni GEnx - 2B motorları ve yeni kanatprofili ile eski nesillerinden  daha sessiz ve daha fazla yakıt tassarufu yapacak . En son olarak Boeing 80'li yılların ortalarında büyük çapta Jumbo uçaklarını 747 - 400 olarak piyasaya sürdü . Lufthansa şuanda flosunda toplam 30 uçak  352 yolcu kapasiteleri ile uçuyor. Filoya yeni katılacak uçaklarda yolcu kapasitesi en az 386 ve gövde uzunluğu 6 metre olarak tasarlandı .

Yeni Jumbo 747 - 8 yolcu taşımacılığından önce kargo taşımacılığı için  5 uçakla 747 - 8F ile şubat 2010 yılından beri uçuş denemeleri yapmaktadır . Jumbo 747 - 8 Intercontinental mayıs ayından itibaren iki uçak ile kısa uçuş programlarında denem uçuşlarına başlayacak .

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.