III. Turizm Öğrencileri Kurultayı sona erdi...

Turizm Öğrencileri Derneği tarafından düzenlenen III. Turizm Öğrencileri Kurultayı, 14-16 Nisan 2011 tarihlerinde Bodrum Bellacasa Suites & Club Hotel ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
III. Turizm Öğrencileri Kurultayı sona erdi...

Açılış Kokteyli ile başlayan Kurultay’da öğrenciler, en iyi şekilde birbirleri ile tanışıp, kaynaştılar. Toplam 130 öğrencinin katıldığı Kurultay'da öğrenciler; “Turizm eğitimine teşvik için neler yapılabilir?”, "Eğitim sonrası yaşanan istihdam sorunları", "Üniversitelerde dil eğitiminde yaşanan sorunlar" ve "Turizm mezunlarının sektörde sürekliliğinin olması için neler yapılabilir?" olmak üzere belirlenen dört komisyonda, kurultay delegelerinin seçtiği komisyon başkanlarının gözetiminde çalışmalarını yürüttüler. Çalışmalar sonrasında ortaya konulan öneriler, öğrencilerin ne denli bilinçli olduklarını ispatlar nitelikteydi.

Turizm Öğrencileri Derneği tarafından organize edilen bir diğer etkinlikte, Kafkas Dans Grubu gösterisiydi. Bellacasa Suites & Club Hotel havuz başında Kafkas Dans Grubu gösterisini coşku ile izleyen öğrenciler, Kurultay çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Bodrum şehir turu ve Bodrum Kalesini ziyareti de kapsayan geziye katıldılar.

Turizm Öğrencileri Derneği Çalıştayı oluşturuluyor..

Turizm Öğrencileri Derneği tarafından hayata geçirilecek olan Turizm Öğrencileri Derneği Çalıştayı adlı projeyi önümüzdeki yıl düzenlemek üzere bir kurul seçimi de yapıldı. Seçilmiş olan düzenleme kurulu yedi kişiden oluşmakta ve bir yıl boyunca görevlerini sürdürmekle yükümlü olacaklardır. Kurultaya katılan delegelerce seçilen Düzenleme Kurulu ise aşağıda belirtilen isimlerden oluşmaktadır:

Suat GÖRGEÇ           - Ege Üniversitesi

Efe SOYAK               - İstanbul Ticaret Üniversitesi

Emre ALTINLESER      - Çukurova Üniversitesi

Yasin ÇOTUR             - Erciyes Üniversitesi

Soner KÜÇÜK             - Gazi Üniversitesi

Selim BALLI               - On Sekiz Mart Üniversitesi

Raif ÇAKMAK              - Balıkesir Üniversitesi

2010 – 2011 Dönemi Turizm Öğrencileri Konsey üyeliği görevini yürüten Serikbol Medeukhan (On sekiz Mart Üni.), Mertcan Kemer ( Ege Üni.) ve Ahmet Barık’ın (Çukurova Üni.) konuşmaları ardından Konsey üyeliği görevini devretmek üzere kürsüye çıkan Turizm Öğrencileri Konsey Başkanı Cengizhan Gürışık (Mersin Üni.), kurultaya katılan delegelerce dakikalarca alkışlandı.

Turizm Öğrencileri Derneği Başkanı olarak sözlerime devam ediyorum diyen Gürışık, yeni projelerle öğrencilerde farkındalık yaratacakların altını çizdi ve  tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkürleri iletti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.