İBB, İpek Yolu ülkelerini turizm ekseninde İstanbul'da buluşturdu
İlk kez Türkiye’de düzenlenen İpek Yolu Şehirleri Uluslararası Turizm İttifakı Konferansı, İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti. 14 ülkeden 60 turizm elçisi ile sektör temsilcilerini bir araya getiren konferans çerçevesinde gerçekleşen oturumlarda, tarihi İpek Yolu’nun modern turizme kazandırılması, ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel bağların pekiştirilmesi ele alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğindeki konferansa 14 ülkeden 60 davetli katıldı. İlk üçü Çin’in Jingdezhen, Hangzhou ve Fuzhou şehirlerinde gerçekleşen buluşmalar ilk kez farklı bir ülkede yapılmış oldu.
14 ÜLKEDEN 60 DAVETLİ
Çin, Bulgaristan, Sırbistan, Mısır, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Türkiye, Nepal, Kamboçya, Kongo Cumhuriyeti, Zimbabve, Birleşik Krallık ve Brezilya'nın yer aldığı 14 ülkeden 60 davetli katılacak.
TARİHİ İPEK YOLU’NUN MODERN TURİZME KAZANDIRILMASI KONUŞULDU
Oturumlarda İpek Yolu’nun modern turizme kazandırılması, ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel bağların pekiştirilmesi gibi konular üzerine yoğunlaşıldı. Karşılıklı fayda sağlayacak projeler ve stratejiler geliştirildi.
Hilton İstanbul Bosphorus’ta ilk olarak “Bir Kültürel Miras Olarak İpek Yolu’nun Çağdaş Değeri” başlıklı oturum düzenlendi. İpek Yolu'nun modern turizme kazandırılması, ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel bağların pekiştirilmesi gibi konulara ışık tutuldu. "Turizm Markası Olarak İpek Yolu'nun Sürdürülebilir Kalkınması" adlı ikinci oturumda ise turizm endüstrisindeki güncel konular ve eğilimler ele alındı. Toplantı arasında düzenlenen b2b görüşmelerde İpekyolu üzerinde yer alan ülkelerin temsilcileri turizm işbirlikleri kurmak üzere önemli görüşmeler yaptılar.
Müberra Eresin: İstanbul, İpek Yolu üzerinde vazgeçilmez bir destinasyon
TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul’un İpek Yolu üzerinde önemli bir şehir olduğunu belirterek sahip olduğu oteller, tarihi ve turistik değerler ile ziyaret edilen vazgeçilmeyen destinasyon olduğunu anlattı.
Vinicus Rene Lummerts: İstanbul çok sayıda Brazilyalı turist alıyor
Brezilya Turizm Former Vinicus Rene Lummerts, THY’nin açtığı yeni hatlarla Brezilya’nın tarihi İpekyolu’na bağlandığını ve İstanbul’un çok sayıda Brezilyalı turist aldığını söyledi.
Çin Kültür Müşaviri Wan Tin, İpekyolu’nun önemli bir ticaret yolu olduğunu ve üzerinde bulunan ülkelere büyük gelişmeler kazandıracağını ifade etti.
UNWTO Onursal Genel Sekreteri Francesco Frangialli, 1994 yılından bu yana İpekyolu’nun günün şartlarına uygun olarak yeniden hayata geçirilmesi için çalışıldığını belirtti.
Çin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, “Uluslararası turizm işbirliklerinin ülkelerin ekonomik gelişmelerini büyük katkıda bulunacağını kaybetti. Türkiye’nin önemli bir turizm ülkesi olduğunu belirterek işbirliklerinin ticari gelişmelere önemli katkı yapacağını söyledi. Tarihi İpekyolu’nun yeniden canlanmasının ülkeler arası sosyal ve kültürel alanda katkı yapacağını bildirdi.
İBB kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan: 13 bin etkinlik yaptık
İBB kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan, 2,5 milyona varan etkinliğe 9.5 milyon katılım sağlandığını belirterek "Herkesi İstanbul'a bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Pasifik Asya Seyahat Birliği Başkanı Peter Semone, sosyal medyanın turizmde tanıtımı geliştirdiğini söyledi.
Turizmin uluslararası kültür ve sosyal gelişmelerin temeli olduğunu belirtti. İrlanda Turizm Taşımacılar Birliği Başkanı Frank Fahey, turizmde iletişimin önemini vurguladı.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: