Hilton, Türkiye'de 11'de 11 yapacak...

Hilton Worldwide Avrupa Bölge Başkanı Simon Vincent, bu yıl yapacakları açılışlarla Türkiye’deki 55 yıllık tarihlerinin rekorunu kıracaklarını açıkladı. Vincent, bu yıl 300 milyon Euro’luk yatırımla gerçekleşecek 3 bin odalı 11 otelin işletmesini üstleneceklerini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hilton, Türkiye'de 11'de 11 yapacak...

Amerika merkezli uluslararası otel zinciri Hilton, Türkiye’de bir rekor kırarak, bu yıl içinde 11 otelin işletmesini üstlenecek. Hilton dışında “Doubletree by Hilton” ve “Hampton by Hilton” markalarıyla da yeni otel açılışları yapacaklarını belirten Hilton Worldwide Avrupa Bölge Başkanı Simon Vincent, böylece halen 13 olan otel sayısının 24’e ulaşacağını belirtti.

3 bin oda, 300 milyon Euro...

Simon Vincent, 2011 yılında açılacak 11 otel ve 3 bin odanın yatırım tutarının yaklaşık 300 milyon Euro olacağını söyledi. Türkiye’nin en heyecan verici pazarlarından biri olduğunu kaydeden Vincent, şöyle konuştu: “Bu yıl içinde en fazla sayıda otelle Türkiye tarihinde bir rekor kıracağız. Bu yıl Hilton markalı ikinci resortun açılışı, İstanbul’daki ilk Doubletree by Hilton ve Türkiye’deki ilk Hampton by Hilton açılışını yapacağız. Avrupa’da bu kadar hızlı büyüme Türkiye dışında gerçekleşmedi.”

 

Ortaklarla iyi anlaşıyoruz...

Simon Vincent, Türkiye’de yıllardır bulunduklarını ve bu kadar hızlı büyümenin sorun yaratmayacağını da ifade ederek, şunları söyledi: “Yerel ortaklarımızla iyi anlaşıyoruz. Onlara güveniyoruz. Bünyemizde 10 marka var. Bunların 7 tanesi uluslararası arenada. DoubleTree, Garden Inn orta segmente, Conrad ve Waldorf Astoria lüks segmente hitap ediyor. Diğer üç markanın uluslararası pazara açılması düşünülmüyor.”

Ortalamadan hızlı büyüdük

Türkiye’de turizm sektörünün geçen yıl yüzde 4 büyüdüğü ve Hilton’un büyümesinin ise bunun üzerinde gerçekleştiğine de işaret eden Vincent, “Geçen yıl Avrupa’da turizm sektörü iyiydi. Türkiye ve İstanbul’da da durum aynıydı. Ücretler konusunda İstanbul, Batı ve Doğu Avrupa’nın gerisinde. Türkiye’de pazar payımız güçlü” diye konuştu.

Dünyada 178 yeni otel açtı...

 

Simon Vincent, Hilton’un 82 ülkede 3 bin 600 otel işlettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “24 bin odalı 178 yeni otel açıldı. 2010’da turizmde bu coğrafyada ciddi toparlanma oldu. Kurumsal ve eğlence müşterisinde ciddi iyileşme görüldü. Hilton bünyesinde yeni açılan otellerin yüzde 75’i ABD dışındaki uluslararası pazarlarda açıldı. Küresel otel sayımız 868 oldu. 2011 yılında da büyümemizi sürdüreceğiz.”

 

16 otelin inşaatı sürüyor, 2012’de de yeni açılışlar olacak...

 

Hilton Worldwide Kuzey Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, halen 16 otel inşaatının devam ettiğini, bunların 11 tanesinin bu yıl açılacağını belirtirken, açılışların 2012’devam edeceğini belirtti. Türkiye’de ciddi bir büyüme ivmesi yakaladıklarını ve 4 yeni anlaşma imzaladıklarını vurguladı. Collini, otellerle ilgili şu bilgileri verdi: “Bodrum’daki bir resort otel tadilattan sonra Hilton Bodrum Türkbükü Resort&Spa oldu. Bu otelin 432 odası var. 218 odası olan DoubleTree by Hilton, İstanbul Avcılar’da 2011 yılı sonbaharında açılacak. Hilton Garden Inn Diyarbakır, 2012 yılı yazında tarihi şehrin merkezinde açılıyor. Hampton by Hilton Ordu’nun açılışı 2011 kış aylarında olacak. Bugün DoubleTree by Hilton Beyazıt açılıyor. Kapadokya’da Doubletree Hilton bir önceki gün açıldı.”

 

Waldorf Astoria’ya benzer marka adları sorun yaratmıyor...

 

Simon Vincent, Hilton Grubu bünyesindeki ‘Waldorf Astoria’nın Zorlu Grubu’yla görüşüp görüşmediği yönündeki soruya net bir yanıt vermemekle birlikte halen Türkiye’de faaliyet gösteren ‘Astoria’ markasıyla bir isim karışıklığı olup olmayacağını konusunda şunları söyledi: “Bu markayla ilgili Avrupa ve Türkiye’de olma isteğimiz var. Ama bu acil stratejilerden biri değil. Dünyada bu markaya benzer farklı markalar var. Paris’te Waldorf adlı otel bulunuyor. Biz bunları sorun yapmıyoruz. Markamızı bilen biliyor. Bu markada yapım aşamasında olan yeni açılacak dört otelimiz var.”

 

Bilgili: ‘ekonomi otelleri’  planlıyoruz...

 

Beşiktaş kulübünün eski başkanı olarak tanınan Bilgili Holding Başkanı Serdar Bilgili, bugüne kadar lüks projelere yatırım yaptıklarını belirterek, “Ekonomi sınıfındaki otellerle de ilgileniyoruz” dedi. Orta Asya ve Türkiye Otelcilik Yatırım Konferansı’na katılan Bilgili, ekonomik sınıftaki otel yatırımları konusunda henüz netleşmiş bir yatırım bulunmadığını ama konuyla ilgili ciddi çalışmalar içinde olduklarına söyledi. Bilgili, şöyle konuştu: “Ekonomik oteller, bu tipteki yatırımlar kötü değildir, bunlara da tutkunuzu katabilirsiniz ve yaşam tarzı sunabilirsiniz. Ama arazi fiyatlarının yüksekliği nedeniyle İstanbul’da ekonomi sınıfındaki otellere yatırım yapmak zor. Bu kadar yüksek fiyatların konuşulduğu bir yerde geceliği 50 dolara satacağınız oteller yapamazsınız.”

 

Türkler Londra ve Roma’da yatırım atağında...

 

Türk yatırımcılar sınırlarını Londra ve Roma’ya kadar genişletti. Özellikle Londra’da şu anda 6-7 Türk yatırımcının butik otel ve rezidans projeleri geliştirdiği öğrenildi. Bu projeler 3-4 yıl içinde hayata geçecek Projeler arasında en pahalısının boyutunun 150 milyon sterlini bulduğu belirtiliyor. Roma’da ise tek bir yatırımcının otel projesi üzerinde çalıştığı ama Türk yatırımcıların özellikle dünya başkentleri arasında yer alan Londra’da yatırım için çok hevesli olduğu ifade ediliyor. (Hanife Baş-Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.