Hasankeyf, yeniden ziyarete açıldı...

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 10 ay önce kopan kaya parçasının, bir kişinin ölümüne sebep olması nedeniyle ziyarete kapatılan ören yeri, yapılan çalışmaların ardından yeniden açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hasankeyf, yeniden ziyarete açıldı...

Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 10 ay önce ziyarete kapatılan ören yerinde yapılması gereken çalışmaların tamamlandığını ve Hasankeyf'in yeniden turizme kazandırıldığını söyledi.

Ziyaretçilerin, Hasankeyf'i gençlerden oluşan 30 kişilik bir ekiple gezerek, bilgi alabileceklerini anlatan Uyanık, ''Personelimiz bu hizmetleri karşılığında gezdirdikleri grup başına 5 TL alacak'' dedi.

Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen de ören yerinin ziyarete kapatılmasının turist kaybına neden olduğunu belirterek, Hasankeyf'in yeniden turizme kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hasankeyf'in dünyada eşine az rastlanan bir tarihi doku ve bir açık hava müzesi olduğunu belirten Kusen, ''Ören yerinin ziyarete tekrar açılması, hem ziyaretçiler hem de ilçe ekonomisi için çok iyi oldu'' diye konuştu.

Yeni uygulamayla 3 TL'lik biletle gezilebilecek Hasankeyf'in ilk biletini Kaymakam Uyanık ve Belediye Başkanı Kusen satın aldı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.