Gürültü Yasası'nda orta yolu bulacağız...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Perşembe günü saat 11.00’de konuyu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağı bir toplantı yapacağız. Sanıyorum bir orta yol bulacağız” diye konuştu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gürültü Yasası'nda orta yolu bulacağız...

47’nci Kütüphane Haftası, Efes Celcius Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle başladı. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Günay, kitap ve kütüphaneler konusunda Türkiye’nin yerinde saymadığını, bunun da ISBN ve ISSN verilen eserlerdeki artıştan anlaşıldığını söyledi.

 

Elektronik kitabın öne çıktığı çağımızda kütüphanelerin yeni bir konsepte ihtiyaç duyduğunu dile getiren Bakan Günay, “Bu kapsamda ilk olarak Ankara’da Mehmet Akif Edebiyat Müze Kütüphanesi’ni hayata geçirdik. İzmir’de de Atilla İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi’ni açacağız” dedi. Günay daha sonra kütüphaneler arasında yapılan yarışmalarda ödül alan kütüphanelerin temsilcilerine ödüllerini verdi.

 

Soruları da yanıtladı...

 

Kültür ve Turizm Bakanı, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı. Ertuğrul Günay, eğlence yerlerindeki gürültü yasağına ‘orta yol’ bulunacağını belirterek, “Perşembe günü saat 11.00’de konuyu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağı bir toplantı yapacağız. Sanıyorum bir orta yol bulacağız” diye konuştu.

 

Günay, İzmir’e mega müze konusunda şunları kaydetti: “Belediyeden arsa tahsisi ya da kamulaştırma olduğu taktirde kolları sıvamaya, projeye girişmeye hazırız. Ege Uygarlıkları Müzesi, İzmir için sanıyorum önemli bir çekim merkezi olabilir.”

 

Bakan Günay, Şirince için de planlar üzerinde çalışıldığını, yöreyi kültür turizm koruma gelişme bölgesi ilan etmeye çalıştıklarını bildirdi. Ertuğrul Günay, İzmir Devlet Opera ve Balesi için yeni mekan konusunda anlaştıklarını hatırlatı, “Kirada olduğumuz binalardan çıkıp oraya taşınacağız. Bu arada, İl Özel İdaresi verdiği sözü yerine getirecek ve bize tahsis edilen binanın tadilatını 1-2 yıl içinde yapacak. Bunu Vali Bey ve Özel İdare yetkililerinin önünde söylüyorum ki sözlerinden caymasınlar” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.