Günay, "Alkol kullanana karışmayız"...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmi ekonomik gelişmenin dışında bir 'Sosyal gelişme sahası' olarak da gördüklerini belirterek, "Dinlenme-eğlenme dengesini gözetiriz alkol kullanana karışmayız" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günay, "Alkol kullanana karışmayız"...

Günay, “Sosyal yaşamı geriye çekecek hiçbir düzenleme bizden, bizim hükümetimizden olmaz. Bazı tedbirler var. Dinlence ve eğlence arasında makul bir denge kurmaya çalışıyoruz. İnsanların istediği gibi yaşama hakkına saygılıyız. İsteyen alkol tüketir, isteyen tüketmez” diye konuştu.

Günay, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen ‘15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011’de konuştu. Sadece çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmaya özen gösterdiklerini kaydeden Günay, şunları söyledi: “İnsanlar başkasını rahatsız etmedikçe ve kendi bedenlerine ölçüsüz bir zarar vermedikçe her türlü yaşama, eğlenme, dinlenme, yeme, içme hakları bizim için temel insanlık haklarıdır. Ve Türkiye artık bu tartışmaları bu konuları geri bırakacak bir uygarlık düzeyine, çağdaşlık düzeyine ulaşmış ülkedir.”

Türkiye’nin dünyadaki ekonomik krize karşın gelen turist sayısı azalmayan ender ülkelerden olduğunu da ifade eden Günay, şunları söyledi: “2010 yılında 28.5 milyon turist sayısına ulaşıldı. 2011 yılında da yüzde 5’lik bir artışla 30 milyon turist hedeflendi. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında 50 milyon turist sayısını aşacağız.”

Komşuda krizi istemeyiz...

Günay, turizmde rekabetin bulunduğunu ancak haksız rekabetten yana olmadıklarını da vurguladı. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Komşularımızın kriz yaşamalarını değil, barış içinde yaşamalarını arzu ediyoruz. Çünkü şunu biliyoruz; dünyada barış olursa ülkemizde barış olur. Turizm yoluyla barışı, barış yoluyla turizmi yükseltmeye çalışıyoruz.”

 

Türkler Yemen’i mutlaka görmeli

 

Fuarın konuk ülkesi Yemen’in Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith  de, Yemen’in dört mevsim turizmin yaşanacağı önemli destinasyon olduğunu belirterek, “Yemen görülmeyi hak etmektedir. Bizimle olmanızı Yemen’i görmenizi çok istiyoruz” dedi. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.