Golf turizmi için milat olacak gelişme...

Dünya golf turizminin yüzde 90'ını elinde tutan 1.500 tur operatörü Belek'e geliyor: Gündemde zengin golf turistin rotasını İspanya ve Portekiz'den Türkiye'ye çevirmek var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Golf turizmi için milat olacak gelişme...

Kitle turizminde olduğu gibi golf turizminde de ekonomik fiyat avantajı ile öne çıkan Türkiye, golfte sınıf atlamaya hazırlanıyor. Avrupa'nın eskiyen tesislerine karşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından golf turizm destinasyonu olarak ilan edilen Belek'te ünlü golf mimarları tarafından yapılan tesisler, İspanya ve Portekiz'deki rakipleriyle yarışmak için şimdi turistlerden önce onların kararlarında etkili olan tur operatörlerini kalbinden vuracak.

Dünyanın en zengin golf turistlerini İspanya ve Portekiz gibi ülkelere gönderen 67 ülkeden 1.500 golf tur operatörü 14-17 Kasım arasında Belek'te düzenlenecek International Golf Travel Market (IGTM ) zirvesinde bir araya gelecek. Daha önce Türkiye'yi görmeyen acentelerin Belek'i yerinde görerek bundan sonra daha bilinçli olarak Türkiye'yi pazarlaması teşvik edilecek. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu, dünya golf turizminin yüzde 90'ına yön veren acentelerin Belek'i görmesinin büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi.

OYUN BAŞINA 80 EURO...

Belek'te 600 bin oyun kapasitesinin geçen sene 502 bin olarak gerçekleştiğini söyleyen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise "Türkiye'de hâlâ 4 saatlik oyun için 75-80 euro ödeniyor. Fiyatlar düşük. Ancak rakiplerimiz İspanya ve Portekiz bu işi 50 yıldır yapıyor. Fiyat avantajını kullanmalıyız" diye konuştu.

THY'nin parasız bagajı turisti çekti...

Ağaoğlu, Türk Hava Yolları'nın golf turistlerini teşvik etmek için golf çantalarından para almama uygulamasının ise turist sayısını artırmada etkili olduğunu söyledi. Ağaoğlu, "Golf turisti 20 kiloluk golf çantası için ayrıca para ödemek istemiyor. Bu da Türkiye'ye gelmeleri için bir avantaj sağlıyor" diye konuştu.

Martta golf oynayacak yer kalmadı...

Martta ciddi bir taleple karşılaştıklarını söyleyen Ağaoğlu, geçen hafta sahalarda oynayacak yer bulunmadığını söyledi. Ağaoğlu, "Martta 104 bin satış ile bugüne en yüksek satışı gerçekleştirdik. Bu sene 550 bin oyunun üzerine çıkacağız" dedi. Ağaoğlu, fuarda Avrupa ülkelerinin yanı sıra ilk kez Kore ve Japonya'ya da pazarlama yapılacağını kaydetti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.