Gelecek ay otellerde yer bulmak imkânsız!..

İstanbul otellerinde doluluklar nisan ayında zirve yapacak. Gelecek ay İstanbul’daki otellerde yer bulmak mümkün olmayacak. Bu yıl ‘Paskalya bayramı’ için her zamankinden daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gelecek ay otellerde yer bulmak imkânsız!..

İstanbul'a 50 binden fazla turist bekleniyor...

 

20 -24 Nisan arasındaki Paskalya tatili için, İstanbul otelleri 6 ay öncesinden rezervasyonlarını kapattı. Yeni satışlara şehir dışındaki tesisler yanıt veriyor. Paskalya döneminde 50 bine yakın turistin İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Paskalya döneminde birçok otelde yer bulmanın zor olduğunu kaydetti.

 
Bayındır “Nisan ve mayıs ayları, İstanbul’un en yoğun olduğu tarihlerdir. Bu nedenle, önümüzdeki ay, kent genelinde ciddi doluluklar yaşanacak. Birçok otelde yer bulmak dahi zor olacağından, o tarihlerde müşteriler, şehir dışına doğru olan otellerde konaklayabilecektir. Hem Paskalya, hem Nevruz ile İstanbul turizminde bereketli günler yaşayacağız” dedi.
 
BW The President Hotel Satış Müdürü İrem Küçükay, Paskalya dönemi için taleplerin 1 yıl öncesinden geldiğini ve satışları 3 ay önce kapattıklarını belirterek, “Ağırlıklı İspanyol, Alman ve Amerikalı turistleri ağırlayacağız. Nisan ayı genel anlamda yüksek dolulukların yaşandığı bir aydır. Bu yıl, bir önceki yıla oranla daha iyi geçecek” diye konuştu.

 

Bir yıl önceden dolan otel var...

 

Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz da Paskalya’nın nisanın son haftasına denk gelmesinin ve Anzak günleriyle çakışmasınin İstanbul’da yoğunluğa neden olduğunu kaydetti. “Satışlar bir yıl önceden kapandı” diyen Yılgaz, İtalya, İspanya, Almanya ve Yunanistan’dan gelen misafirlerin yoğunlukta olduğuna dikkat çekti.

 
Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu ise, Paskalya dönemine  ilişkin rezervasyonları hemen hemen 6 ay öncesinde kapattıklarını kaydetti. Kalyoncu, nisanda toplantı gibi etkinliklerin de yoğun olduğuna işaret etti.
 
The Green Park Taksim Genel Müdürü Gürkan Parlak da Paskalya döneminde otellerinin yüzde 100 dolu olacağını belirterek “Şu anda o dönem için yok satıyoruz” dedi. Mövenpick İstanbul yetkilileri de, 22-25 Nisan tarihleri arasında yüksek bir doluluk beklediklerini belirterek, özellikle İspanya ve İtalya’dan çok talep olduğuna dikkat çektiler. (Belma Toprak-Star)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.