Gazipaşa Havaalanı'na ilk turist uçağı indi...

Yılan hikayesine dönen yapım çalışmalarının ardından uçuşa açılıp açılmayacağı tartışılan Gazipaşa Havaalanı sonunda beklediği uçağa kavuştu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gazipaşa Havaalanı'na ilk turist uçağı indi...

Hollandalı Transavia Havayolu Şirketi'ne ait uçak 59 yolcusuyla birlikte Gazipaşa Havaaalanı'na indi. Tarihi bir gün yaşayan havaalanı çalışanları ilk uçağı sevgi gösteriyle karşıladı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaptırılan Gazipaşa Havaalanı'na, uluslararası ilk uçak törenle inerken, yolcular davul zurna eşliğindeki halk oyunları ekiplerince karşılandı. Hollanda'dan gelen Transavia Havayolu Şirketi'ne ait 149 yolcu kapasiteli Boeing 737 - 700 model uçak 20.25'te 59 yolcusuyla alana iniş yaptı. Turistlere havaalanı çıkışında çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. Uçak inişten yaklaşık 1.5 saat sonra 149 yolcuyla Hollanda'ya hareket etti.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, havaalanına yurt dışından uçuş yapan ilk uçağın gelmesinin Alanya, Gazipaşa ve Anamur açısından önemli olduğunu söyledi. Pilotun kontrol amacıyla ilk seferde pisti pas geçtiğini kaydeden Pamuk, ''Önemli bir başlangıç oldu. Önümüzdeki dönemde de bu durumun devam etmesini diliyoruz" dedi. Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç de, havaalanı ile ilgili yaşanan güven bunalımının, ortadan kalktığını söyledi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da havaalanına iniş yapan ilk yurt dışı uçağının ön yargıları ortadan kaldırdığını belirtti.

PİLOT, "RAHAT BİR İNİŞ OLDU"...

Gazipaşa Havalimanı'na yurt dışından ilk turist kafilesini getiren Transavia Hava Yolları'na ait Boeing 737-700 tipi yolcu uçağının kaptan pilotu Douwe T. Persijn, çok rahat bir iniş yaptıklarını ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Tur operatörü Neckermann'ın uçağını Hollanda'dan Gazipaşa Havalimanı'na getiren Kaptan Pilotu Douwe T. Persijn, uçuştan önce Türk Havacılık otoriterlerinin kendilerini Gazipaşa Havalimanı'nın öncelikli bir havalimanı olduğu konusunda ikaz ettiklerini belirterek, "Öncelikle Türk havacılık otoriterleri bizlere şartları belirttiler. Bizler de bu şartları yerine getirmek için eğitimlerimizi yaptık" dedi. (AHT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.