Erken rezervasyona talep, % 12 arttı...

Erken rezervasyonda yüzde 30 indirimli üçüncü aşama sürüyor. Talepte geçen yıla göre yüzde 12 artış var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyona talep, % 12 arttı...

Ocak ayında yaz sezonu fiyatlarına göre yüzde 40 indirimle başlayan, şubatta yüzde 35’le devam eden erken rezervasyon kampanyalarında mart ayındaki üçüncü aşamada ortalama yüzde 30 indirim uygulanıyor.

 

Kampanyaların nisan ayındaki yüzde 25 indirimli dördüncü aşamadan sonra Mayıs ayında yüzde 20 indirimle sona ermesi bekleniyor. Yerli tatilcinin ilgisi ise her geçen yıl biraz daha artıyor. Bu yıl da talep yüzde 12 civarında artış gösterdi.

 

Etstur Yurt İçi Turlar Müdürü Suat Özbek, erken rezervasyonla 200 bini aşkın kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Erken rezervasyon kampanyasının Mayısta biteceğini belirten Özbek, bu yıl talebin yüzde 12 arttığını belirtti. 

 

Otellerin yaz fiyatları % 15 arttı...

 

Özbek “Otel fiyatlarının bu yaz sezonu için yüzde 15 civarı arttığını görüyoruz. Son dakikayı bekleyenler diledikleri tarihte ve tesiste yer bulmakta güçlük çekeceği gibi yüksek rakamlarla tatillerini planlamak zorunda kalacak” dedi.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı Seçim Aydın da, geçtiğimiz yıllarda bahar aylarında başlatılan kampanya sürelerinin gittikçe yılın başına çekilmeye başlandığını kaydetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.