EMITT'te, 'Bölgesel Destinasyonlar' öne çıktı...

Pazar günü sona eren EMITT 2010 Fuarı'nda en dikkat çekici yenilik, son dönemde uluslararası alanda öne çıkan 'Bölgesel Destinasyon' oluşumları oldu. Bunlar arasında Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Marmaris ve Çevresi Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB) ve Çukurova bölgesinin iki önemli ili Adana ile Mersin’in fuarda yan yana standlarla birlikte yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
EMITT'te, 'Bölgesel Destinasyonlar' öne çıktı...

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bu yıl da bir dizi yeniliğe sahne oldu. Bu yılki EMITT Fuarı’nda dikkat çeken yeniliklerden biri de son dönemde uluslararası alanda öne çıkan ‘Bölgesel Destinasyon’ oluşumları oldu. Bunlar arasında Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Marmaris ve Çevresi Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB) ve Çukurova bölgesinin yıllardır ayrı duran, hatta yer yer bir birleriyle rekabet eden iki  önemli ili Adana ile Mersin’in fuarda yan yana standlarla birlikte yer aldılar.

 

BAKAB'ın örnek oluşumu...

Batı Karadeniz bölgesinin; Düzce, Karabük, Kastamonu, Bartın, Bolu, İl Özel İdareleri ve İl Belediyeleri ile; Safranbolu, Eskipazar, Ovacık, Eflani, Yenice, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Alaplı, Amasra, Araç, Taşköprü, Pınarbaşı, Daday, Göynük, Mudurnu, Taraklı İlçe Belediyeleri, Yortan, Ovacuma ve Filyos Belde Belediyeleri ile Bulak ve Yörük Köylerinin kurucu üye olduğu Batı Karadeniz Kalkınma Birliği bu yıl 14’ncüsü yapılan EMITT Fuarı’nda Tüyap 9. salonunu tamamanı alarak burada bölgede yer alan bütün beldeleri bir arada tanıttı. BAKAB'ın 2011 için de EMITT rezervasyonu yaptırması bu konudaki kararlılığının da göstergesi oldu.

BAKAB’ın bu alandaki örnek girişimi, EMITT’i ziyaret edip gezen herkesin dikkatini çekti. BAKAB örneği, destinasyon oluşumu ulusal basının da dikkatini çekti.

 

MARTAB örneği...

EMITT’te dikkat çeken ikinci destinasyon oluşumu da Marmaris ve çevresi için fuar alanında MARTAB şemsiyesi altındaki kurulan stand oldu. MARTAB standı da şu anda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kurulmuş olan Altyapı Hizmet Birlikleri modeli iyi değerlendirildiğinde bununla ne kadar iyi, verimli ve güzel işler yapılabileceğini somut örneğini oluşturdu.

 

Çukurova'nın iki ası Adana-Mersin...

Bu arada EMITT Fuarı'nın vesilesi olduğu bir örnek birliktelik de, yıllardan beri her konuda bir biri ile zıt konumda olan Adana ile Mersin’in fuarda yan yana gelerek birlikte hareket etmesi oldu. EMITT Fuarı’nda yan yana iki standa yer alan Adana ve Mersin’in bu biklikteliği, bölgenin diğer önemli kenti Hatay’ın da bu oluşumda yer alarak çalışmaların bundan sonra ‘Çukurova’ destinasyonu olarak yürütülmesinin yolunu açtı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.