Emekli turizmci Cafe’sinde eskileri yad ediyor...

Kemer’in ilk turizm tesislerinden birisi olan Clup Med’de 1979 ile 2008 yılları arasında Barmen olarak çalışan ve geçtiğimiz yıl emekli olan Hasan Karadan, şimdilerde emekliliğin keyfini doğduğu yer olan Kemer'in Kuzdere Mahallesi'ndeki Kahvehanesini işletiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Emekli turizmci Cafe’sinde eskileri yad ediyor...

Kemer’e turizmin geldiği ilk yıllar olan 1970’li yılların sonlarında Clup Med’in açıldığı yıllarda, bir Kemer’li olarak tesise adım attıklarını ve o yıllardan bu yıllara turizm adına acı tatlı çok güzel günler yaşadıklarını belirten Hasan Karadan, “ Kemer eskiden tarım ile geçinen küçük bir köydü. Zamanla turizmin gelmesi ile birlikte gelişmeye, turizm yatırımları ile büyümeye başladı. O dönemlerde turizm tesisi olarak ilk kurulan otellerden birisi olan Clp Med’e girdim. Burada çeşitli birimlere görev yaptım. Barmen oldum. Ve burada 1979 yılı ile 2008 yılı arasında 29 yıl çalışarak emekli oldum. Nereden nereye diyorum. Gerçekten de bu yıllar içinde acı tatlı çok anılarım oldu. Şimdi emekli oldum ve doğduğum ve büyüdüğüm yer Kuzdere’de emekliliğin keyfini çalıştırdığım kahvehanede çıkarıyorum. “dedi.

 

Turizmde Kemer’in zaman zaman değişik zamanlarda yükseliş ve inişler yaşadığını da dikkat çeken  Hasan Karadan, “ Kemer’in ilk turizm yıllarında daha çok Avrupa’lı turistler vardı. Son yılarda ise Ruslar daha çok gelmeye başladı. Turist eskiden daha çok para bırakıyor, ve daha çok harcıyordu. Şimdi ise çok hesap yapan, o yılları aratan bir turist profili var. Kemer doğal bir cennet. Kemer’de turizm bitti diyenlere cevabım, Kemer’de turizm bitmez olacak. Böyle güzellikleri olan bir yerde turizm kolay kaloy bitmez. Turizmde mutlaka inişli çıkışlı dönemler olacaktır. Bu sezon eğer kötü gitti diyorsak, gelecekte mutlaka güzel günlerde göreceğiz. Bunları geçtiğimiz yıllarda çok gördük.” dedi.

 

Hasan Karadan, işlettiği kahvehanesinde hem eskileri yad ediyor, hem de gelen müşterileri ile sıkı sıkı ilgileniyor. Özellikle yaz aylarında, Clup Med’de çalıştığı dönemlerde tanıdığı çok sayıda misafiri de Kemer’e geldiğinde kendisini bu Kahvehanede ziyaret ediyor. Onlarla her konuda sohbet eden Hasan Karadan ayrıca, kendine özgü yaptığı ve bölgede tek olan Salepleri de kış gününde konuklarına sunuyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.