Ekrana dokun, Beyoğlu’nu yaşa...

İstanbul'un en gözde caddesi İstiklal, yepyeni bir iletişim mecrasıyla tanıştı. Beyoğlu Belediyesi ve Mobilera Holding işbirliğiyle hayata geçen İnteraktif Kent Ekranları sayesinde vatandaşlar, bilgiye anında ulaşabilecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Teknoloji alanında hep yeniliklerin peşindeyiz. Vatandaşlarla olan iletişimimizi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz "dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ekrana dokun, Beyoğlu’nu yaşa...

 

Beyoğlu Belediyesi, ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor ...  Türkiye'nin dış mekanlara uygun ilk dokunmatik açık hava iletişim mecrası olan İnteraktif Kent Ekranları, İstiklal Caddesi'nde ziyaretçileriyle buluşuyor. Her gün yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği İstiklal Caddesi'nde 15 farklı noktada yer alan İnteraktif Kent Ekranları sayesinde vatandaşlar, pek çok bilgiye aynı anda ulaşabilme imkanına sahip olacak.

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen İnteraktif Kent Ekranları'nın tanıtım toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Mobirela Genel Koordinatörü Zehra Öney, Mobilera İş Geliştirme Direktörü Selim Morlevi katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu İstanbul'un vitrini. Doğru projeler içinde olmayı arzu ediyoruz ve hep ilkleri yapmayı hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanından, İstanbul'un gözbebeği Beyoğlu'nu ziyaret eden vatandaşlarımızla iletişimimizi daha da geliştirmeyi ve kentimizi onlara en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Akıllı kentten otomasyona, çağrı merkezinden internet sitemize kadar bir çok yeni teknolojiyi vatandaşın hizmetine sunduk. İnteraktif Kent Ekranları sayesinde Beyoğlu Farklı bir kimliğe daha bürünecek. Diğer projelerde olduğu gibi teknoloji alanında da hep yeniliklerin peşinde olacağız "dedi.

Şimdiden, "Bilgi ve Veri tabanımızı ortak bir havuzda toplamaya imkan Tanıdık 10 bin kişinin kullandığı İnteraktif Kent Ekranları'nın bilgi dağarcığının çok yüksek olduğunu belirten Başkan Demircan günde. 444 0 160 numaralı Çağrı Merkezi, www.beyoglu.bel.tr adlı internet sitemiz ve İnteraktif Kent Ekranlarıyla birlikte halkımıza 24 saat bilgi akışı sağlayacağız "şeklinde konuştu.

 

Beyoğlu'nun 15 farklı noktasında yer alacak olan İnteraktif Kent Ekranları'nın sayısını önümüzdeki süreçte tüm Beyoğlu'na yaymayı planladıklarını açıklayan Başkan Demircan, "Tüm Beyoğlu'nu İnteraktif Kent Ekranlarıyla donatacağız. İnteraktif Kent ekranlarında Türkçe menü yer alıyor. Hedefimiz 2010 yılı içinde yerli ve yabancı turistlere yönelik tüm Otellerde bu sistemi kurarak farklı dillerde hizmet verebilmek "diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINA GÖRÜNTÜLÜ MESAJ GÖNDER

Vatandaşlar kültür, sanat ve turizm merkezi olan Beyoğlu'nda ne olup bitiyor anında öğrenme imkanına sahip olacak. İnteraktif Kent Ekranları sayesinde, sinema seansları, tiyatro, konser, etkinlik bilgileri, haritalar, nöbetçi eczaneler ve daha pek çok bilgiyi sokakta alacak. Beyoğlu'nda dilediği anda hangi sinema filmine gideceğini, seansını, Akşam gideceği konseri, rahatsızlık durumunda gideceği nöbetçi eczaneyi İnteraktif Kent Ekranları sayesinde kolayca bulabilecek.

Aynı zamanda ekranların içeren multimedya özellikleri sayesinde ses, görüntü ve kamera her türlü Interaktif kurguyu hayata geçirmek mümkün. Belediye Başkanı'na görüntülü mesaj gönderme, hatıra resmi çekip e-posta atma gibi pek çok özellik Interaktif ekranlara eklenebilecek.

Dünyada da yeni yeni örneklerini gördüğümüz İnteraktif Kent Ekranları, yaklaşık 1,5 yıllık Ar-Ge Faliyetleri sonucu Mobilera tarafından tamamen Türkiye'de geliştirildi. Yağış, sıcaklık, soğuk, darbe gibi dış mekan koşullarına dayanıklı olan bu ekranlar, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. İnteraktif Kent Ekranları, Merkezi Yönetim Yazılımı, zengin içeriği ve her bilgi seviyesine uygun üretilmiş tasarım ve yazılımı ile dünyadaki ilklerden.

Ekranın Teknik Özellikleri:

-- Tüm ekranı kaplayan dokunmatik sensör

-- Merkezi içerik yönetimi

-- Entegre ses sistemi

-- 46 inç, dünyanın en parlak LCD teknolojisi

-- Entegre Kamera sistemi

-- Yanlarda ışıklı marka alanları

-- Darbeye dayanıklı kurşun geçirmez camlar ve metal gövde

 İnteraktif Kent Ekranları'nda reklam amaçlı neler yapılabilir?

 ->Web sitelerindeki kurguları sokağa taşıma

 ->Reklam videoları gösterme

 ->Fotoğraf / video çek gönder kurguları

->SMS / MMS entegrasyonu

 ->Mobil Ödeme entegrasyonu

 ->Indirim veya hediye Kuponu Dağıtımı

->Bluetooth Uygulamaları

 ->Müzik ve video yayını

->iPhone uygulaması benzeri dokunmatik oyunlar

 ->Belli bir alanda Bilgilendirme Ekranları (kent rehberi, turist rehberi ...)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.