Egeli turizmcilerin Frankfurt'ta gövde gösterisi...

Frankfurt'taki çalıştay turizmcileri Alman tur operatörleriyle buluşturdu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir ve bölge turizmini canlandırmak için yurt dışında tanıtım atağına geçti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Egeli turizmcilerin Frankfurt'ta gövde gösterisi...
ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Frankfurt'ta bir araya geldikleri Alman turizmcilere, “Lütfen gelin, Ege'yi keşfedin, programlarınıza koyun. Bu zenginliği size sunalım, siz de cömertliğimizden yararlanın” diye seslendi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği çatısında buluşan Egeli turizmciler, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeliği'nin'nin Frankfurt'ta düzenlediği çalıştayda Alman tur operatörleri ve medya temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca, Türk turizminin 1970'li yıllarda Ege'den başlayarak yayıldığını, 1980'li yıllarda gerçek anlamını bulduğunu söyledi. Karaca, Türkiye'nin hedefinin 2020 yılında 50 milyon turisti ülkeye çekmek olduğunu dile getirdi.



ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Ege'yi ve bölge turizmini Almanya'daki tur operatörlerine ve medyaya anlatma şansını yakaladıklarını belirterek Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca'ya teşekkürü borç bildiklerini söyledi. “Güzel İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti, Ege'nin de başkentidir. Çeşme, sörfçüler ve su kayağı sporuyla ilgilenenler için gerçek anlamda bir cennettir. Bergama, Efes, Didim, Kuşadası, Bodrum, Fethiye, Marmaris de eşsiz zenginliklerimiz” diyen İşler, sözlerini şöyle sürdürü:

“Turizmde deniz kum, güneş algısı öne çıktı. Üzerimizde şık duran bir ışıltı, bu figürlere ilave edeceğimiz artı zenginlikleri vardır. Bölgemiz kültürel yönden zengindir. Ciddi bir termal zenginlik söz konusudur. 12 ay düzenli turizm potansiyelini yakalama çabasındayız. Pazardan gelecek refleksleri göz önünde bulundurarak planlamalıyız. Antalya bizim gözbebeğimiz, ama Ege bizim gizli zenginliğimiz. Ege olarak İstanbul ve Antalya'ya rakip değil, alternatifiz. Ege olarak, altenatif destinasyon olarak kucağımızı açtık, sizi ağırlamaya hazırız.”

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da, Frankfurt'ta ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek çabalarından dolayı ETİK yöneticilerini kutladı. İzmir'i ve Ege'yi, Ege'nin her iki yakasını da çok sevdiğini anlatan Saygılı, “Ege Bölgemizde bir şahlanma var. Tanıtım konusunda bazı eksikliklerimiz var. Onların da aşılacağına inanıyorum. Ege dünyanın en güzel denizi, herkese, özellikle yabancı dostarıma Ege'yi görmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu da İzmir'in ve Ege'nin önemli kültür miraslarını barındırdığını belirterek, “İzmir 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip, önemli bir turizm şehri. Böylesine önemli bir turizm destinasyonunda ivmenin neden hızlanmadığını sorgulamamız gerekiyor. Almanya'daki tur operatörlerinin bu destinasyona ilişin çekinceleri, sıkıntıları nedir, öğrenmek istiyoruz. İzmir neden tercih edilmiyor, bunun sebebini sizlerden dinlemek, bilmek istiyoruz” dedi. Tunçsu, “Bölgenin tarih, kültür, tabiat varlıklarını, deniz kum, güneş, termal varlıklarını dünya insanlarının istifadesine sunmak istiyoruz. Tesislerimizin bölgemizin hizmet kalitemizin bilinmesi, ortaya konulan problemlerin çözümü açısıdan da sizleri mümkün olan en kısa zamanda İzmir'e davet ediyoruz. İzmir'de bir çalıştay yaparak sorunları ele almak istiyoruz” diye konuştu.

Çalıştayda, Destinasyon İzmir Genel Koordinatörü, deneyimli turizmci Soner Kromer, İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin tarihsel, turistik özeliklerini anlatan bir sunum yaptı. Kromer'in sunumunu Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, Ege Palas Oteli Operasyon Müdürü Duygu Yeşilmen, Çeşme Altınyunus Oteli Satış Pazarlama Müdürü Sibel Deriner, Çeşme Sisus Oteli Satış Pazarlama Müdürü Mehtap Yolcu'nun video görüntüler ve slaytlarla desteklenen sunumları izledi.

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, kapanış konuşmasında Alman tur operatörlerine “Akdeniz çanağı önemli bir destinasyon. İzmir bunun içinde çok önemli bir yere sahip. Yaşam tarzı olarak farklılığımızı vurgulamak istiyoruz. Lütfen gelin, Ege'yi ve İzmir'i keşfedin, 2012 programlarınıza Ege'yi ve İzmir'i koyun. Bu zenginliği size sunalım, siz de cömertliğinden yararlanın” diye seslendi. İşler, gerçeklerle yüzleşmek, turizm sektörü açısından yapılması gerekenleri belirlemek ve yol haritası çizmek için Almanya'daki tur operatörlerini İzmir'deki çalıştaya davet ediyorum” dedi.

Çalıştay sonrasında Egeli turizmcilerle Alman tur operatörleri ve medya mensupları arasında görüşmeler gerçekleştirildi. ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Frankfurt'ta ilk kez düzenlenen çalıştayın son derece verimli geçtiğini belirterek Frankfurt Ticaret Ataşeliği ve Sun Express başta olmak üzere katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çalıştay'a İzmir'den kimler katıldı?
İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, ETİK Genel Sekreteri Sevda Zorlu, Destinasyon İzmir Grubu Genel Koordinatörü Soner Kromer, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, Kaya Prestij Oteli Genel Müdürü Adil Çakır, Ege Palas Oteli Operasyon Müdürü Duygu Yeşilmen, Çeşme Altınyunus Oteli Satış Pazarlama Müdürü Sibel Deriner, Çeşme Sisus Oteli Satış Pazarlama Müdürü Mehtap Yolcu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.