Ege Ruslara dar gelecek, onlara yer açalım...

Martı Otel İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Ege Bölgesi'nin Rus turistlere 'dar' geleceğini, bölgede yeni turizm alanlarının açılması gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ege Ruslara dar gelecek, onlara yer açalım...

Muğla Marmaris'teki Martı Otel'de gazetecilerle bir araya gelen Oya Narin, 17 Nisan'da Türkiye ile Rusya arasındaki vizelerin kalkacak olmasının turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen MITT Moskova Turizm Fuarı'ndan olumlu izlenimler edindiğinin altını çizen Narin, iki ülke arasında uygulanacak vize muafiyetinin turizme büyük katkıları olacağını, hatta şimdiden bunun belirtilerinin görülmeye başlandığını ifade etti. 2011'de Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısının 3,5 milyonu aşacağının tahmin edildiğini belirten Narin, şunları söyledi:

 

"RUSLAR İHTİŞAM SEVER"...

 

"Şimdiye dek Rus turist açısından en şanslı turizm yöresi Antalya oldu. Mevcut şartlar değişmezse, bundan sonra da böyle olacak kanısındayım. Çünkü, Ruslar, büyük sever, düzen ve ihtişam ister, görünüşe önem verir. Antalya'daki tesisler hem daha büyük hem daha düzenli hem de daha ihtişamlı. Ege bu yönden daha az şanslı. Tesisleri daha küçük, görünüşleri Antalya'dakiler kadar ihtişamlı değil. Bu bölgede daha çok Rus turist ağırlanmak isteniyorsa, yeni düzenlemeler yapılmalı.

 
Tesislerin dış görünümüne ve düzenli olmasına özen gösterilmeli. Ancak ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin, tesisler burada daha küçük. Mevcut turizm alanları da, büyük tesis yapımına müsait değil. Bunun için Ege'de yeni turizm alanları yaratılmalı. Buralarda büyük ve lüks konaklama tesisleri hayata geçirilmeli. Yetkililer de bu durumun farkında, bildiğim kadarıyla, Muğla Valiliği yeni turizm alanları yaratılması için bir çalışma başlattı"

 

"RUSLARA İYİ BAKALIM"...

 

Martı Otel İşletmeleri A.Ş Ege Bölge Sorumlusu Turgay Turan da Rus turistlerin para harcamadıkları yönündeki görüşün yanlış olduğunu vurgulayarak "Bakın ben Martı Grubu bünyesinin Antalya'daki otelinde 6 yıl müdürlük yaptım. Konaklama için en fazla ücreti ödeyenler Ruslardır. Ruslar kişi başı günlük ortalama 150 dolar harcar. Kısacası Rus turist turizmimiz için bir şanstır. Vize engelinin aşılmasıyla bu şansımız daha da artacaktır. Bu sebeplerle Ruslara iyi bakmamız lazım" diye konuştu. (Ender Türkkan-Marmaris)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.