Dünyanın Türkiye ilgisi, giderek artıyor...

Türkiye pazarına yaklaşık 10 yıl önce giren ve Türkiye ofisini 2010 yılında açan Expedia, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. 2010 yılı Türkiye turizmi açısından oldukça verimli geçerken, dünyanın Türkiye’ye olan ilgisi de giderek artıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyanın Türkiye ilgisi, giderek artıyor...

2010 yılını değerlendiren Expedia Pazar Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hari Nair, ‘’2010 yılında, 2009’a göre sitelerimiz üzerinden Türkiye’ye olan seyahat rezervasyonlarında ciddi bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Son 5 yıla baktığımızda ise, Türkiye’ye gelen rezervasyonlarda%615 oranında bir büyüme görüyoruz. İzlanda’da meydana gelen volkanik patlamanın olumsuz etkilerine rağmen, Türkiye’ye olan rezervasyonlar 2010 yılında 2009’a göre arttı ve Türkiye, komşu ülkeler üzerinde bir rekabet üstünlüğü sağladı.

 
Anadolu’ya Expedia paket rezervasyonlarında 2009’a göre %50’den fazla bir yükseliş gerçekleşirken, Türkiye’nin öncelikli pazarlarından olan Antalya’ya olan paket rezervasyonlarında da 2009’a göre %40 artış oldu. Türkiye’yi ziyaret eden Expedia müşterilerinin çoğunluğu Amerika’dan  (%29) gelirken, Amerika’yı sırasıyla İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya izliyor” dedi.
 
2011 Türkiye rezervasyonlarının Expedia açısından oldukça olumlu göründüğünü kaydeden Nair, Kasım ayına kadar rezervasyonların şimdiden sistemde yerini aldığını ifade etti. Geçen yıla kıyasla Nisan ayında büyük bir ivme kazanıldığını belirten Nair, Mayıs ve Haziran’ın rezervasyonlarının da oldukça güçlü göründüğünü müjdeledi. 
 
Dünyanın ilgisinin giderek artığı Türkiye’de Expedia her geçen gün yerel ağını artırırken, Türkiye’deki ekibini de eş zamanlı olarak büyütüyor. 2008’den bu yana Türkiye’de turkiye.hotels.com sayfasından Türkçe hizmet de veren Expedia,  dünyayı Türk otellerine ulaştırmaya ve Türk turizmine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.