Dünya turizmcileri "Germany Travel Mart"ta buluştu...

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen, ''37. Germany Travel Mart'' fuarında dünya turizm sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya turizmcileri "Germany Travel Mart"ta buluştu...

Fuarın açılışında basın toplantısı yapan DZT Alman Turizm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, Almanya'nın, en yüksek büyüme oranıyla Avrupalı tatilcilerin dünya çapında ilk dört tercihi arasında olduğunu ve ilk defa, Fransa'nın önünde ikinci sırada yer aldığını söyledi. Hedorfer, geçen sene Almanya'ya yurt dışından gelen konukların, konaklama sayısının, toplam 60.3 milyona ulaştığını belirtti.

Hedorfer, otomobilin 125'inci doğum günü münasebetiyle dünya çapında yoğun bir şekilde eylül ayı içinde ''Otomobilin 125. doğum yılı'' adı altında kutlamalar yapılacağını kaydederek, sadece otomobillerin seslerinden oluşturulan bir müzik klibini de basın mensuplarıyla paylaştı.

Toplantıda ayrıca, Bonn Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch, Deutsche Lufthansa AG Özel Müşteriler ve Online & Turistik Global Satış Yetkilisi Christian Tillmanns, Alman Demiryolları Ürün Yönetimi ve Hedef Pazarlar Direktörü Dr. Oliver Haferbeck, Köln Turizm Ofisi Direktörü Josef Sommer birer sunum yaptı.

Almanya'da otelcilik ve eğlence turizmi sektörlerinde, yerel veya bölgesel turizm kuruluşlarında, tatil ve sağlık turizmi veya ulaştırma sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 350 dolayında temsilci, fuarda turistik hizmetlerini tanıttı. Gerek fuara katılan firmalar, gerekse ziyaretçiler, fuarın Almanya hakkında kapsamlı bilgi içermesinin yanı sıra gerekli temasların kurulmasına da katkıda bulunduğunu belirttiler.

Düzenlenen workshoplarda, katılımcılar, Almanya'nın turizm sektöründeki yenilikleri, eğilimleri ve pazar koşulları hakkında bilgi alıp, yeni temaslar kurma imkanına sahip oldular.

GTM 2011 programı Almanya ile bağlantılı konularda gerçekleşecek seminerler ve Alman ve yabancı gazetecilerin katılacağı bir basın forumu ile desteklendi. Alman Turizm Merkezi, katılımcılara Almanya'nın değişik şehir ve bölgelerini yakından tanıma olanağı verebilmek için fuar sonrasında gezi programları düzenledi. (HT) 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.