Destinasyondan önce tesisi tanıtırsanız baştan kaybedersiniz...

Belek’in 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmasının getireceği avantajın parayla satın alınamaz. Dünyada ne kadar golf oynayan insan varsa Belek ve Antalya’ya kilitlenecek

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Destinasyondan önce tesisi tanıtırsanız baştan kaybedersiniz...
Emel Evcin / Turizm Aktüel - Antalya

Dünyanın en yaygın sporlarından biri olan golfün parlayan yıldızı Belek, 12 ay golf oynamaya elverişli iklimi ve sahip olduğu tasarımlı sahaları ile golf turizmdeki iddialı bölgeler arasına girmeye başardı. Destinasyon tanıtımının önemine dikkat çeken Sirene Belek Golf Wellness Hotel’in Genel Müdürü Hakan Arslanoğlu “Destinasyondan önce tesisi tanıtırsanız baştan kaybedersiniz” dedi.

Sirene Belek Golf  Wellness Hotel ve Antalya Golf Kulübü Akkanat  Holding Turizm grubunun önemli tesislerinden biri. Genel Müdürlüğü’nü yaptığınız Sirene Belek Golf  Wellness Hotel’i kısaca anlatır mısınız?
Sirene Belek Golf &Wellness Hotel, Türk Turizminin riverası olarak kabul edilen, doğal dokusu ve sahil şeridinin büyüsünü fazlasıyla hissettiren, Belek turizm merkezinin belki de en güzel yerine kurulu bir tesis. 444 odalı olan tesisimiz konuklarımızın yaşam alanlarına önem veren, modern ve estetik mimarisi ile ön plana çıkan bir tasarım. Yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz doğal bitki yapısı, konforu, ferahlığı, geniş ve huzurlu mekânlarla misafirlerimizin rahatlığı için tasarlandı. Ayrıca golf tutkunlarının zevkle oyuna çıktıkları Antalya Golf Kulübüne ait sahaların manzarası ve verdiği huzurla keyif dolu hem tatil yapabileceğiniz hem de oyun oynayabilecek ender mekânlardan biri.

2008 yılında Avrupa’nın en iyi golf bölgesi seçilen Belek, 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Sizce, Belek’i bu kadar avantajlı konuma getiren etkenler neler? Ve kazanımlarının neler olacağını düşünüyorsunuz?
Belek, bölgenin 12 ay golf oynamaya elverişli iklimi ve sahip olduğu tasarımlı sahalar ile golf turizmdeki iddialı bölgeler arasına girmeye başardı. Bunun sonucunda da Uluslar arası Golf tur operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından 2008 yılında Avrupa’nın en iyi golf bölgesi seçildi. Türk golfu özellikle Belek’teki sahalarıyla dünyada kendini ispatlamış durumda. Bunun en büyük göstergelerinden bir diğeri de Türkiye’nin 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olması.


Belek Golf Wellness Hotel’in Genel Müdürü Hakan Arslanoğlu, "Türk golfu özellikle Belek’teki sahalarıyla dünyada kendini ispatlamış durumda..."

15 gün süren bu turnuva aynı zamanda dünya çapında düzenlenen en prestijli amatör golf turnuvası. Bunun yanı sıra yabancıların Türkiye’deki turnuvalara gösterdiği ilginin fazlalaşması da Belek’in önemi bir kez daha kanıtlıyor. Ayrıca Belek bölgesindeki 14 golf sahası yaklaşık 13 km’lik bir sahil şeridi içerinde bulunuyor. Amerika haricinde hiçbir ülke de golf sahalarının bu kadar birbirine yakın olmaması Belek bölgesini farklı kılan faktörlerin başında geliyor. Belek’i bu kadar avantajlı konuma getiren diğer etkenler ise sahip olduğu mükemmel iklim, 30 km yakınındaki uluslar arası havaalanı, sahaların bulunduğu bölgedeki otellerin hizmet kalitelerinin yüksek olması, ünlü golf mimarlarının hazırladığı sahalar şeklinde sıralayabiliriz.
Satış ve pazarlamada da önceliğimizi Belek’in tanıtımına veriyoruz. Yani genelden özele iniyoruz. Destinasyondan önce oteli tanıtırsanız baştan kaybedersiniz. 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası’nın burada olması maddi olarak ölçülemez. Dünyada ne kadar golf oynayan insan varsa Belek ve Antalya’ya kilitlenecek. Bu tanıtımı parayla satın alamazsınız.

Son 10 yılda Türkiye’de gösterdiği gelişmeyle dikkatleri üzerine toplayan golf turizminde 2009 sezonu nasıl geçti? 2010 ve 2011 yıllarıyla ilgili beklentileriniz neler?
2009 yılı iyi geçti, güzel sayılar elde ettik. 2010 yılı ise 2009 yılının altında kalmadı hatta rakamlar daha da arttı. Gerçi nisan ayındaki volkan krizinde bir takım seyahatler iptal edildi, şansız bir dönemimiz oldu. Onun dışında her şey olumluydu. Her sene daha iyiye gidiyoruz, sayılar daha da artacak. Yaptığımız görüşmeler ve misafirlerden yaptığımız izlenimler bunu gösteriyor.  Şuanda kalan misafirlerimizin çoğu daha önce gelen golfçular, bu sporcular sürekli Belek’i tercih ediyorlar. Bir golfçu geldiği zaman bütün sahaları geziyor ve oyun oynuyor, yani bize gelen misafir bütün Belek’in misafiri olmuş oluyor. 2009 yılında küresel bir kriz yaşanmasına rağmen yüzde 20-30 oranında artış yapan bir bölgeyiz. Rakiplerimiz ağır kayıplar verirken biz önemli bir artış yaptık. 2010 yılında da herkes toparlanmayı beklerken biz yine yüzde 20 oranında da bir atak gerçekleştirdik.  Son zamanlarda golf ve Belek iç içe girmiş iki kelime olmaya başladı. İspanyadaki ve Portekiz’deki merkezler kadar Belek’te golf sektöründe anılmaya başlandı.

Golf için gelen misafirler nasıl bir beklenti içinde?
Öncelikle mevsimsel bir beklenti içindeler çünkü bize gelen misafirlerin çoğunluğu Kuzey ülkelerden kendi ülkelerinde hava soğuk olduğunda bizim gibi Akdeniz çanağında bulunan mevsimi güzel olan ülkeleri tercih ediyorlar. Golf misafirin beklentileri de özel. En önemlisi her şeyin dakik olmasını bekledikleri gibi yiyeceklerinin ve içeceklerinin çok kaliteli olmasını istiyorlar. Ayrıca kaldıkları tesisin kendi oyun saatlerine göre düzenlenmesi onlar için önemli bir detay. Bütün otel personeli de buna göre konuşlandırıyor ve endekslendiriyorsunuz. Şunu söyleyebilirim bu anlamda ancak golf misafirinin beklentilerini karşılayanlar ayakta kalabilir.
Bu demek değil ki diğer misafirin beklentisi az, sadece tatilci misafirin beklentileri daha farklıdır. Golfçunun her saniyesi para olduğu için, uçağa bineceği son saniyeye kadar, golf oynayabiliyorsa oynar. Ortalama kalış süreleri 1 hafta, bunu yaklaşık 4 günü kesin golf oynadıktan sonra diğer günlerini de farklı şekilde paket turlardan yararlanabilirler.
 Mesela Sirene Belek Golf Wellness Otelimizde konaklayan müşterimiz hemen yan tarafımızda bulunan ve kardeş kurumumuz olan Antalya golf kulübü’nün iki sahasında da golf oynayıp ardından SPA ve Wellness’ten yararlanabilirler. İsterlerse kışın Davraz’da kayak yapabilirler. Golf yorucu bir spor olduğu için böyle hizmetleri kendilerine sunuyoruz.  




 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.