Denize gelen 50, golfe gelen 250 Euro bırakıyor...

Turkish Airlines Ladies Open 2011’e ev sahipliği yapan NGC Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, Deniz için gelen turist 50 Euro, golf için gelenler 250 Euro bırakıyor, Golf sahası sayısını 50’ye çıkarmalıyız” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Denize gelen 50, golfe gelen 250 Euro bırakıyor...

Belek, Avrupalı turistlerin tercih ettiği önemli golf destinasyonlarından biri haline geldi. National Golf Club’un (NGC) sahibi ve Nelson Yatırım Grubu’nun Başkanı Bülent Göktuna, Antalya’da şu anda 12 olan golf sahası sayısının 50’ye çıkmasıyla Türkiye’nin Portekiz, İspanya ve Güney  Fransa’nın en güçlü rakibi olacağını söyledi. Göktuna, geçtiğimiz yıl golf turizminin 450 bine yakın misafir ağırladığını belirterek, “Deniz için gelen turist günlük 50 Euro bırakırken, golf turisti 250 Euro bırakıyor.

Bugün yaklaşık 1 milyar euro olan golf turizmi cirosu, atılacak akıllıca adımlarla 5 milyar euroya çıkabilir” diye konuştu.  1994’te kurulan ve Türkiye’nin ilk golf klubü olan National Golf Club, bu yıl üçüncüsü yapılan Turkish Airlines Ladies Open 2011’de birçok ülkeden golfçüleri ağırladı. 1 milyon Euro’luk bütçeyle Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda yapılan turnuvada 250 bin euroluk ödül verildi.
 
National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, Belek’in önemli golf destinasyonlarından biri haline geldiğini belirterek, “Bu turnuvanın Türkiye’de oynanması çok önemli. Ancak biz sponsor bulmakta sıkıntı çekiyoruz. THY isim sponsorumuz bu çok önemli. Fakat ana turnuvaların gelebilmesi için sponsorluklar çok önemli” dedi.

Kalite, golfle geri gelir...

Belek’deki golf sahası sayısının 50’ye çıkmasıyla Türkiye’nin İspanya, Portekiz ve Güney Fransa ile rekabet edebileceğini anlatan Göktuna, golf için gelen turistin birden fazla sahaya kısa zamanda ulaşmak istediğini söyledi. 2010’da 450 bin turistin golf oynamak için Türkiye’ye geldiğini anlatan Göktuna, “Golf turizmi için gelen turist ile deniz turizmi için gelen turist arasında ciddi fark var.

Golf için gelen turist günde 250 euro bırakırken, deniz için gelen turist 50 euro bırakıyor. 1 golfçü 5 deniz turistine bedel. Şu anda yaklaşık 1 milyar euro olan sektörün cirosunun 5 milyar euroya çıkması mümkün. Golf ile orta ve orta üstü hedef kitleye ulaşmak mümkün. kaliteyi golf ile sağlayabiliriz” diye konuştu.
 
Göktuna, “Disney gibi bir oluşumun Antalya’da olması gerekiyor. Sadece otellerle olmuyor bu işler. Binicilik olması lazım. Bu, Arap turistlerin çok ilgisini çekiyor. Biz standartı çok yüksek tutarak başladık ve sonradan tüm sahalar bu standartı koruyarak açıldı. en kötü sahamız Avrupa’daki en iyi sahadan daha iyi” dedi.

 

Golf akademisi açtı 68 çocuk yetişiyor...

National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, bir akademi kurarak bölgede gelir düzeyi düşük ailelerden, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 68 çocuğa eğitim verdiklerini söyledi. En büyüğü 15 yaşında çocukların başta İngilizce olmak üzere birçok ders aldığını söyleyen Göktuna, “Turnuvalar için yetiştiriyoruz. Türkiye’yi dünyada temsil edecekler. Yetişen çocuklarımız en kötü ihtimalle golf sektöründe istihdam  edilecek” dedi. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.