Daha fazla sefer, daha fazla uçuş noktası…

Lufthansa hizmetlerini genişletiyor. Lufthansa 2011 yaz tarifesinde her hafta ortalama 13.304 yer alıyor. Böylelikle haftada ortalama 12.853 sefer düzenlenen 2010 yaz tarifesine kıyasla seferlerde yüzde 3.5 oranında artış sağlanmış olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Daha fazla sefer, daha fazla uçuş noktası…

Lufthansa 2011 yaz tarifesinde 84 ülkede 211 noktaya uçuş gerçekleştirecek. 2010 yılında 81 ülkede 204 noktaya uçuş düzenlenmişti. Lufthansa Alman Havayolları pazarlama ve satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Thierry Antinori yaz tarifesine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

 
‘’Varış noktaları ve uçuş hatları açısından yolcularımıza ilk kez bu denli geniş hizmet sunuyoruz. Sadece uzun menzilli uçuşlarda değil, aynı zamanda Avrupa uçuşlarında da sefer ağımızı genişletmiş olacağız.’’ Lufthansa yaz tarifesi 27 Mart Pazar günü başlayarak 29 Ekim 2011 Cumartesi gününe dek geçerli olacak.

 

Lufthansa A380 uçakları beş noktaya uçacak...

 

Yaz aylarında yolcular Lufthansa filosunun en modern uçağı olan Airbus A380 tipi uçaklarla Johannesburg, New York (John F. Kennedy), Beijing , San Fransisco (10 Mayıs tarihinden itibaren) ve Tokyo’ya (Narita) uçabilecekler. A380 tipi uçaklarla sefer düzenlenecek 6. varış noktası yıl ortasında açıklanacak. Thierry Antinori yenilenen filoyu şu sözlerle değerlendiriyor:

 
‘’Kapasitemizde belirgin bir artış sağlamanın yanı sıra birçok hatta koltuk doluluk oranını aynı düzeyde tutabilmeyi başaracağız. Bu da uçaklarımızda daha çok sayıda yolcu ağırlayacağımız anlamına geliyor. A380 tipi uçaklar yoğun rağbet görüyor. Ticari açıdan baktığımızda ise rezervasyon düzeyinden büyük memnuniyet duyuyoruz.’’

 

Tatil merkezlerine yönelik seferler artırılıyor...

 

2011 yaz tarifesine dört yeni varış noktası/tatil merkezi eklenmiş bulunuyor: Antalya, İbiza (Münih çıkışlı), Palermo (Frankfurt ve Münih çıkışlı) ve Trondheim (Frankfurt çıkışlı). Ayrıca yoğun talep gören tatil merkezlerine düzenlenen seferlerin sayısı da artırıldı. Bu yaz Frankfurt ‘tan  Westerland/Slyt, Rostock, Bastia/Corsica, Olbia/Sardinia, Genoa/Liguria ve Split/Dalmatia yönünde direkt seferler düzenlenecek.    

 
Yaz aylarında  Bastia/Corsica, Bergen/Norveç, Dubrovnik/Hırvatistan, Inverness/İskoçya, Jersey/Channel Islands, Keflavik/İzlanda, Napoli/Italya, Newquay/Cornwall and Olbia/Sardinia gibi popüler tatil merkezlerine de Düsseldorf ve Hamburg çıkışlı seferler konuldu. Lufthansa yolcuları yaz aylarında Almanya’nın beş şehrinden haftada 23 kez İspanya’nın ünlü tatil adası Majorca’ ya uçuş olanağı bulacaklar. Frankfurt ve Düsseldorf’tan Majorca’ ya her gün sefer düzenlenecek.
 
Lufthansa yolcuları ayrıca hayal ettikleri Akdeniz sahillerine de uçak değiştirmeksizin kolayca ulaşabilecekler. Yaz aylarında Lufthansa Akdeniz sahillerinde 30 noktaya sefer düzenleyecek. Pazarlama ve satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Thierry Antinori tatil merkezlerine düzenlenecek seferlere ilişkin olarak şu yorumu yapıyor: ‘’Tatil yolcuları Lufthansa ile eksiksiz hizmetin ve seyahat konforunun keyfini çıkartacak ve hafta sonlarında uygun kalkış saatleri ve varış saatlerinden yararlanacaklar.’’

 

Daha büyük uçaklar ve artan sefer sayısı belirgin kapasite artışı sağlıyor...

 
Lufthansa 2011 yaz tarifesinde koltuk kapasitesini –bir önceki yıla kıyasla – yüzde 11.3 oranında artırıyor.  Kapasite artışı filoya  daha büyük ve daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan uçakların katılmasıyla gerçekleşiyor. Airbus A380 tipi uçaklarda Boeing 747-400 uçaklarına kıyasla 196 adet daha fazla koltuk yer aldığından, belirgin kapasite artışı sağlanmış bulunuyor. Yaz tarifesinin son döneminde filoya sekiz adet A380 tipi uçak daha katılmış olacak.
 
Kapasite kullanımının artışına paralel olarak verimliliğin de artacak olması, Lufthansa’nın Avrupa uçuşlarında kullanacağı uçaklarda koltuk yerleşim düzeninin tamamen yenilenmiş olması ve mevcut uçuş ağında seferlerin yoğunlaştırılması kapasite artışının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Örneğin Frankfurt’tan  Brüksel, Basel ve Münih yönünde düzenlenen uçuşlara her gün iki yeni sefer daha ekleniyor.
 
Ayrıca Düsseldorf’tan Moskova, Manchester, Budapeşte, Viyana ve Cenevre yönündeki seferlerin sayısı da artırılıyor. Frankfurt-Berlin (Tegel) hattı haftada 111 karşılıklı seferle en sık uçuş düzenlenen hattı oluşturuyor.
 
Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki beş havayolu şirketi -Lufthansa, Austrian Airlines, bmi, Brussels Airlines ve SWISS – seferlerini Brüksel, Düsseldorf, Frankfurt, Londra Heathrow, Münih, Viyana ve Zürih’ teki merkezleri üzerinden düzenliyor. Beş havayolu şirketi birlikte 105 ülkede 283 varış noktasına sefer gerçekleştiriyor ve ortak seferler düzenleyerek birbirlerinin uçuş ağını destekliyorlar.

 

Lufthansa 2011 yaz tarifesindeki yeni varış noktaları:

    

          Frankfurt – Trondheim           Haftada 2 kez (Cumartesi, Pazar)

          Frankfurt – Palermo               Haftada 2 kez (Cumartesi,Pazar)

          Munich – Antalya                   Haftada 1 kez (Cumartesi)

          Munich – Ibiza                       Haftada 1 kez (Cumartesi)

          Munich – Palermo                  Haftada 1 kez (Cumartesi)

 

 

 

Lufthansa 2011 yaz tarifesindeki yeni uçuş hatları

 

          Düsseldorf – Bergen              Haftada 1 kez (Ctesi)

          Frankfurt – Bastia                  Haftada 1 kez (Ctesi)

          Frankfurt – Genua                 Haftada 2 kez (Ctesi,Pazar)

          Frankfurt – Olbia                   Haftada 2 kez (Ctesi,Pazar)

          Frankfurt – Split                    Haftada 2 kez (Ctesi,Pazar)

          Frankfurt – Westerland/Sylt              Haftada 2 kez (Ctesi,Pazar)

          Frankfurt – Rostock/Laage                Haftada 2 kez (Ctesi,Pazar)

          Munich – Dublin                    Haftada 1 kez (Ctesi)

          Munich – Malta                      Haftada 1 kez (Ctesi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.