Crowne Plaza Istanbul Old City, Cirque du Soleil'i ağırladı...

Gösteri sanatlarında yepyeni bir boyut açan Kanadalı dünyaca ünlü topluluk Cirque Du Soleil’in en köklü gösterilerinden Saltimbanco ile ilk kez Türkiye’ye geldi. Topluluk, İstanbul'da kaldıkları süre içinde konaklamak için, Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel’i tercih etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Crowne Plaza Istanbul Old City, Cirque du Soleil'i ağırladı...

 19 Şubat – 4 Mart 2011 tarihleri arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda sahne alan Cirque Du Soleil topluluğu bu 20 günlük turnelerinde evleri gibi gördükleri ve Avrupa’da kalmayı tercih ettikleri Crowne Plaza Hotels zincirinden Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel’i tercih etti.

 
Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel binası; 1918’de İstanbul’da çıkan büyük yangın nedeniyle evini kaybedenler için dönemin en ünlü mimarlarından Kemalettin Bey tarafından yapılmıştır. 1922 yılında bu binalar Türk Hava Kurumu’na devredilip kiraya verilmiştir. “Tayyare Apartmanları” olarak bilinen bu bina 1980’li yıllardan bu yana Hotel olarak hizmet vermektedir.
 
Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel; Laleli Bölgesinde 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bölgenin ilk 5 yıldızlı uluslar arası oteli olma özelliği ile biliniyor. 16 suite ve 249 standart olmak üzere 265 odası ile hizmet veren Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel’in yatırımcısı Naz Turizm ve Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. 2011 ve 2012 yıllarında da hem Sultanahmet hem de İstanbul’da farklı bölgelerde yapacakları yatırımlar ile turizm alanında büyümeyi hedeflemektedirler.
 
Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel Genel Müdürü Recep Özdemir; 14 Şubat – 05 Mart 2011 tarihleri arasında; 20 günlük bir süre ile 90 kişilik Cirque Du Soleil ekibinin otellerini tercih etmesinden yana memnun olduklarını söyledi. Özdemir, grubun Crowne Plaza markasını ve standartlarını bildiklerini; tüm seyahatlerinde Crowne Plaza Otellerini tercih ettiklerini ifade etti.

 

Grup yetkilisinin ayrılırken kendisine; İstanbul’daki konaklamalarında Crowne Plaza Istanbul – Old City Hotel’i evleri gibi hissettiklerini, İstanbul’a yeni bir gösteri ile tekrar gelmeyi planladıklarını ve kendi deyimleri ile evlerine geleceklerini belirtmesinin oteli ve ekibi adına gurur verici olduğunu paylaştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.