Costa Pacifica üçledi, Marmaris coştu...

Kuzey Afrika'da yaşanan karışıklıklar dolayısıyla Mısır güzergahını iptal ederek Güney Ege'ye yönelen İtalyan bayraklı yolcu gemisi Costa Pacifica, Marmaris'e bir ay içerisinde üçüncü seferini gerçekleştirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Costa Pacifica üçledi, Marmaris coştu...

Marmaris Körfezi'ne sabah saatlerinde giriş yapan dev yolcu gemisi Costa Pacifica, güvenlik önlemleri altında Marmaris Limanı'nın büyük rıhtım ına yanaştırıldı. Costa Pacifica'nın 114 bin 288 groston ağırlığında, 290 metre uzunluğunda ve 35,50 metre genişliğinde olduğu öğrenildi.

Rodos Adası'ndan gelen gemide bin 15 personel ile çoğunluğunu İtalyan ve Almanların oluşturduğu 2 bin 944 yolcu bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen yolcular, havanın da güzel olmasını fırsat bilerek yat limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Tarihi kale evlerinin bulunduğu bölgeyi gezen turistlerin birçoğu, içinde müze de bulunan Marmaris Kalesi'ni gezdi. Bazı turistler, Marmaris Kapalı Çarşı'da alışveriş yaparken, bazıları ise günübirlik tekne turlarına katılmayı tercih etti.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, bu yıl üçüncü kez Marmaris'i ziyaret eden Costa Pacifica'nın yıl içerisinde 7 sefer daha yapacağını söyledi. Yetkililer, dev yolcu gemisinin yaptığı 3 sefer ile 10 binden fazla turisti Marmaris'e getirdiğini kaydetti. Bu arada, Costa Pacifica'nın İzmir'e gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaris'ten ayrılacağı bildirildi. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.