Çinlilerin şaşırtıcı Türkiye ilgisi...

Çinliler Türkiyeyi keşfediyor. Çinden Türkiye’ye giden turist sayısında büyük bir patlama yaşandı. Çin’den Türkiye’ye girişler geçen yıla göre, şubat ayında yüzde 52 arttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çinlilerin şaşırtıcı Türkiye ilgisi...

Gelişen ekonomisi ve zenginleşen nüfusu ile birçok ülkenin iştahını kabartan Çin’in gelişen turizm pastasından payını en çok arttıran ülke Türkiye oldu.
Dünyanın hemen her ülkesinin Çinli turisti çekme umuduyla bölgeye yatırımlarını arttrdığı ve rekabetin yoğunlaştığı Çin Turizm pazarında Türkiye’nin doğru tanıtım ve pazarlama teknikleri bunda etkili oluyor.

Pekin  Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri İlknur Yiğit, tanıtım faaliyetleri için kullanılan kanalların seçiminde büyük titizlik gösterildiğini ve Türkiye’yi tercih edecek hedef kitlenin doğru tespit edilmesinin artışta önemli rol oynadığını bildirdi.

Türkiye’ye davet edilen basın mensuplarının dönüşlerinde Çin televizyonları ve  medyasında bedel ödenmeksizin yayınlar yapmasının sağlandığı ve bunun devam edeceğini de açıklayan İlknur Yiğit, Şubat ayında Türkiye’yi tercih eden Çinlilerin sayısında yüzde 52 artış olduğunu açıkladı. 10 yıldır Çin’e direk uçan THY ‘nın artan yolcu talebi karşısında sefer sayısını yükseltmesi ve yeni uçuş noktaları açacak olmasının da yakın dönemde Türkiye’ye gidenlerde artışa katkı sağlayacağını belirtti.

Pekin Kültür ve Turizm Müşaviri Yiğit, “Çin bir Asya ülkesi ve içinde bulunduğu coğrafyanın Avrupa kıtası ile birleştiği tek ülkenin Türkiye olması ilgi uyandırıyor.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seyahati ile ülkeler arasında gerçekleşen üst düzey temasların artan ivmesi, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın sık aralıklarla gerçekleştirdiği Çin ziyaretleri Türkiye’nin gündemde kalmasını sağladı” dedi.

Müşavirliğin sürdürdüğü faaliyetler hakkında da bilgi veren Yiğit şunları söyledi:
“2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Sahnede” ve “Türkiye; Farklı Avrupa – Farklı Asya-Türkiye’de Bir arada ” temalı reklam ile tanıtım çalışmaları da turist sayısının artmasında büyük etken oluyor. Haziran ayı içinde Çin Kültür Bakanının daveti ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay  Çin’de iki üllke arasındaki kültür ve turzim potansiyelini arttırmak üzere temaslarda bulunacak. Bakan Günay aynı zamanda Sanghay Expo Türk Gününe katılacak. Bu temaslar ve faaliyetler de Çinlilerin Türkiye’ye olan ilgisinin artmasına katkı sağlayacak. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.