CHP’nin İzmir hedefi, 3 milyon turist...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge birinci sıra adayı Alaattin Yüksel, partisinin kente yönelik turizm projelerini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
CHP’nin İzmir hedefi, 3 milyon turist...

Yüksel, “Dağlardan denizlere” sloganlı açıklamasında, İzmir ve Ege’de turizmi insan, istihdam ve çevre odaklı destekleyeceklerini belirtti, şunları söyledi: “Ucuz enerji üretimini destekleyerek sektörün giderlerini düşüreceğiz. Hizmet sektörünün belini büken yüksek KDV ve ÖTV yüküne son vereceğiz. Çalışanların sigorta primlerinde ‘düşük sezon’ indirimleri yapacağız. Tüm kamu çalışanlarına yılda bir kez maaşlarının yarısı kadar tatil desteği vereceğiz. Engellilerin sorunsuz tatil yapabilmelerini sağlayacağız.

Agora kazılarını hızlandıracağız. Anadolu Medeniyetleri Müzesi açacağız, Smyrna Antik Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkaracağız, Kadifekale-Kemeraltı koridoru oluşturacağız. 100 butik müze açacak, kruvaziyer limanı yapacak, zooloji müzesi kuracak, bilim parkı oluşturacak, İzmir Kuş Cenneti’nin 24 kilometre uzunluğundaki yürüyüş parkurunun toprak olan zeminini özel bir malzemeyle kaplayıp akülü arabalarla gezilmeye uygun hale getireceğiz.
 
İzmir ve Ege’de termal tedavi, kür merkezleri kuracak ve bu tesisleri teşvik edeceğiz. İzmir’i, Avrupa sağlık turizminin merkezi haline getireceğiz. Engelli turizm merkezleri oluşturacağız. Yerel yönetimler fuarı açacağız. İzmir’deki ihtisas fuarlarının sayısı artıracağız. İzmir’de 150 kongre hedefini gerçekleştireceğiz.”
 
Hedef, üç milyon turist...
 

Alaattin Yüksel, basın mensuplarının, partisinin İzmir’e yönelik turizm projeleri açıklamasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kentten adaylığının etkili olup olmadığı yönündeki soruyu ise şu sözlerle yanıtladı: “Bununla hiç ilgisi yok. İzmir öncelikle bir turizm kentidir. Bu nedenle oradan başladık. Gelişigüzel söylenmiş rakamlar vermek istemiyoruz. Birkaç yıl içinde 5 milyon turist gibi... Hesap uzmanı arkadaşlarımız var. İzmir’e yılda 1 milyon 150 bin turist geliyor. Son seneye baktığımızda ortalama yüzde 7 artış var.

Temel hedefimiz dört yılın sonunda bu yüzde 7 artışı yüzde 27’ye çıkararak 3 milyonun üzerinde turiste ulaşmak. Sekiz yılın sonunda da yüzde 25 ortalama artışla 7 milyonun üzerinde turiste ulaşmayı hedefliyoruz. Ege’ye şu anda 12 milyona yakın turist geliyor. Bunu da dört yıl sonunda ortalama yüzde 15 artışla 21 milyon gibi rakamın üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Sekiz yılın sonunda da yüzde 16 artışla 40 milyonun üzerinde turist hedefliyoruz.”

 

BARCELONA’NIN DA ROMA’NIN DA ÜSTÜNDE...

Yüksel, Bakan Günay’ın İzmir için çizdiği ‘Barcelona’ vizyonu için de şunları dile getirdi: “Bizim İzmir’i herhangi bir yere benzetme ya da herhangi bir yer yapma gibi bir anlayışımız yok. İzmir’i İzmir olarak değerlendirip, İzmir olarak duyurmak istiyoruz. İzmir, Barcelona’nın da, Roma’nın da üstünde. İzmir’i, Akdeniz’in kültür başkenti yapma vizyonumuza yönelik çalışırken başka kentlerle anmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.” (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.