Bulgarlar Kapadokya'yı resmedecek...

Bulgaristan'ın çeşitli şehirlerinden gelen ressamlar Ürgüp ve Kapadokya bölgesini tuvale yansıtacak. Bulgaristan'ın Burgaz Konsolosluğu ve Ürgüp Belediyesi iş birliği ile Türkiye'ye gelen 9 ünlü ressam, Kapadokya'ya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bulgarlar Kapadokya'yı resmedecek...

İlçede ilk olarak Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı ziyaret eden Bulgar ressamlar, Kapadokya ve Ürgüp hakkında bilgi aldı. Bulgar ressamları makamında kabul eden Yıldız, Ürgüp ve Kapadokya'nın tarihi, turistik, sosyal ve ekonomik yönleri hakkında bilgi vererek, bölgenin doğal güzelliklerinin dünyada eşi ve benzeri olmadığını anlattı.

 

Konuk ressamlar da Kapadokya bölgesindeki doğal oluşumların kendilerini çok etkilediğini, bölgeye hayran kaldıklarını ifade etti. Ziyaretin ardından profesyonel turist rehberi Ömer Nair öncülüğünde Kapadokya turuna çıkan ressamlar, bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek bol bol fotoğraf çekti.

 

Ressamların fotoğraflarını çektikleri mekanların tuvale yansıyacak resimleri, daha sonra Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Bulgar ressamlarının Kapadokya'daki sanat çalışmalarının bir hafta süreceği belirtildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.