Bu yıl Türkiye'ye 30 milyon turist gelecek...

ETTC Başkanı Hüseyin Baraner, Türkiye'nin turizmde gerçek anlamda dünyanın en üstün hizmetini sunan ülkesi olduğunu belirterek, bu yıl 30 milyon turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu yıl Türkiye'ye 30 milyon turist gelecek...

Borç geri ödemeli olduğu için insanların psikolojik olarak satın alacağı ürünün içine baktığına işaret eden Baraner, insanların boş sloganlara, içi boş markalara ve sırf imaj yaratıp da ürün ve hizmet sunmayan ürünlere para vermek istemediğini, burada Türkiye'nin ön plana çıktığını bildirdi. Türkiye'nin gerçek anlamda turizmde dünyanın en üstün hizmetini sunan ülkesi olduğunu kaydeden Baraner, şöyle konuştu:

 

Turistlerin bizi seçmesinin en önemli nedeni, ürünümüzü n üstün olması. Turistlere en çok insan gibi yaklaşan, turizm sektörü çalışanları Türkiye'de. Kaliteli hizmet üretiyoruz, turistin gözünün içine bakarak, misafirperverce hizmet veriyoruz. Yolumuz açık. Türkiye, Avrupa toplumunun birbirine en çok tavsiye ettiği ülke. Bu yaz Avrupa Türkiye ile sözleşti diyebiliriz." Avrupa'da onbinlerce seyahat satış noktası ve yüzlerce tur operatörünün 2010 yılını Türkiye yılı olarak deklare ettiğini ifade eden Baraner, şunları söyledi: "Çünkü gerçek satışı, şirket içi bütçeyi, ciroyu Türkiye ile tutturuyorlar. Bu da çok önemli. Türkiye artık turizmde olgunlaştı. Bilinen, tanınan bir ülke haline geldi. Artık Türkiye'nin tanıtılmasına değil markalarının çeşitlendirmesine ihtiyaç var.

 

Ülke destinasyon tanıtımından çok ürün tanıtımına geçmeli. Wellness tanıtımı ayrı yapılmalı, Türkiye'de 55 yaş için ayrı tanıtım yapılmalı, spor, fuar, termal turizm sağlık turizmi için ayrı tanıtım yapılmalı." Bu yıl Türkiye'ye 30 milyon turistin geleceğini belirten Baraner, şu uyarılarda bulundu: "Dünya ülkelerinin ciddi ekonomik sıkıntıları var. Dünyanın en zengini zannettiğimiz ülkeler borç batağı içinde. Bu, orada yaşayan halkı çok etkiliyor. Avrupa halkı şaşkın, bu turizme de yansıyacak. Üstün hizmet sunarken dikkatli ve akıllı olup iş yaptığımız piyasaları sıkı anlamda kontrol altında tutmalıyız."

 

Bu yıl turizmde 25 milyar dolar gelir geleceğini öngören Hüseyin Baraner, "İnsanlar parada çok dikkatli. Avrupa'daki borç batağından dolayı 5 sent bile kontrol altında. Bu tatile de yansıyacak. Gelen turist mütevazı tatil yapıp az para harcayacak" diye konuştu. Antalya'nın bu yıl 10 milyon turisti ağırlayacağını kaydeden Hüseyin Baraner, "Artık Antalya'nın tek hedefi Avrupa ve Rus pazarı değil, istikameti dünya. Tüm dünyadan buraya turist getirmeyi amaçlıyoruz, bunu da başaracağız" dedi. Türkiye'nin hizmet garantisi olduğunu, en sağlam, en iyi hizmet verebilecek ülke olarak görüldüğünü, tatilini garantiye almak isteyenlerin Türkiye'ye geldiğini söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.