Bodrum'da, sahte TV'ci şoku...

Sahte TV'ciler, Bodrum'da belde belediyelerini dolandırdı. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, kendilerini televizyon programcısı olarak tanıtıp, dört belde belediyesi ile çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum'da, sahte TV'ci şoku...

Geçen cuma günü, Yalıkavak Belediyesi'ne gelen üç kişi, iddiaya göre, kendilerini TRT Anadolu kanalının muhabir, kameraman ve yönetmeni olarak tanıtıp, beldenin tanıtımı için belgesel çekeceklerini, bunun için 8 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Yalıkavak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Gökmen, bu paranın bir bölümünü Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ödeyeceklerini söyleyen üç kişiyle çekimler için Bodrum'da buluşmak için sözleşti. Üç kişiden şüphelenen Gökmen, TRT'yi aradı. TRT yetkililerinin bu kişileri tanımadığını söylemeleri üzerine Gökmen, durumu jandarmaya bildirdi.

 

Jandarma Gökmen ile bugün çekim için Bodrum'a buluşmaya gelen sözde yapımcısı O.Ö. (Osman Öztürk) (45), muhabir S.Ö. (Saniye Özdemir) (25) ve kameraman İ.D.'yi (İsmail Delibaşı) gözaltına aldı. Zanlıların, üzerinde TRT amblemi bulunan 42 BAA 52 plakalı otomobiline de el konuldu.

 

Gözaltına alınan üç zanlının Bitez, Mumcular ile Turgutreis belediyeleri ile çok sayıda vatandaşı bu yöntemle dolandırdıkları ortaya çıktı. Zanlıların belde tanıtımı için belediyelerden 1 ile 10 bin TL, mekan tanıtımı için esnaftan ise 500 ile 1500 TL arasında para topladıkları ileri sürüldü. Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, "Üç kişi beldemizde çekim yaptı. Ancak, söylediklerini tarihte yayınlamadılar. Dolandırıldığımızı anlayınca, şikayetçi olduk" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.