BIT Milano Fuarı'nda Türkiye rüzgarı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her yıl katıldığı 7 büyük turizm fuarı içinde yer alan BIT Milano Turizm Fuarı, 17-20 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleşti. Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince düzenlenen 315 metrekarelik Türkiye standı, fuarın en büyük ikinci standı oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
BIT Milano Fuarı'nda Türkiye rüzgarı...

Bu yıl 5 bin katılımcı ile 130 ülkenin yer aldığı BIT Milano Turizm Fuarı’nı 100 binden fazla kişi ziyaret etti. İlk iki günü turizm profesyonellerine, diğer iki gün ise, halka açık yapılan, turizm profesyonelleri ile tüketiciler ve seyahat acenteleri temsilcilerini bir araya getiren BIT Milano Turizm Fuarı’nda Türkiye standı, fuar boyunca büyük ilgi gördü. 13’ü Türkiye ve İtalya’da çalışan turizm sektör temsilcisi, 8’i çeşitli dernek, kurum/kuruluş ve birliklere (TÜRSAB, TUROB, TUROFED, KAPTİD, OZBİ, FETAB, Aydın ve İzmir Valiliği) ait olmak üzere, THY ile birlikte toplam 22 katılımcı Türkiye standında yer aldı.

 
İtalya’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve kültür-turizm dergileri yetkilileriyle görüşmeler yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, fuar süresince, Türkiye’nin turizmdeki yeri ve önemi, 2010 yılında Türkiye turizmi, 2011 yılında turizmde beklentiler, Türkiye’nin kültürel ve doğal zenginlikleri ile İstanbul Alışveriş Festivali hakkında çeşitli basın ve medya kuruluşlarına (Marco Polo Tv, TTG Italia, Guida Viaggi, Viaggiando, ANSA, Travel Quotidiano) demeçler verdi.
 
BIT Milano Turizm Fuarı’nda verilen kokteyle, Salerno Belediye Başkanı Edmondo Cirielli ile birlikte Salerno temsilcileri ve Paestum Akdeniz Turizm Arkeolojisi Fuarı Direktörü Ugo Picarelli katıldılar.
 
İtalya’daki en büyük turizm fuarı olan BIT Milano Turizm Fuarı 2012 yılında 16-19 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. İtalyan turistler, son yıllarda başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’ye yoğun ilgi gösteriyor. 2010 yılında yüzde 5,7 artışla 670 binin üzerinde İtalyan turistin Türkiye’ye geldiği, bu ilginin 2011 yılında da devam edeceği tahmin ediliyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.