Bergama'da Foto Safari...

Bergama’da ikincisi düzenlenen Fotoğraf Safari günlerinde, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 200 fotoğraf sanatçısı, Bergama sokaklarını karış karış gezerek ölümsüzleştirdiler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bergama'da Foto Safari...

Tahsin TUNA/Bergama

Bergama Ticaret Odası FDT işbirliği ile ortaklaşa gerçekleştirilen Bergama fotoğraf günlerinde kısacası Fotoğraf sanatı konuşuldu,  fotoğrafla Bergama ifade edilmeye çalışıldı.

Bu hafta sonu Bergama sokakları ve tarihi yapıların bulunduğu ören yerlerinde Foto Safari heyecanı yaşayan usta fotoğrafçılar, çektikleri yüzlerce kare fotoğrafla Bergama’nın tarihi güzelliği olan görselliğini bir kez daha ortaya çıkardılar.

Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen yaklaşık 200 fotoğraf sanatçısının katılımıyla düzenlenen Bergama Fotoğraf günlerinin ilk günü usta fotoğrafçılardan Tayfun Kocaman ve Zafer Gazi Tunalı’nın toplulukla fotoğraf çekimleri, Proje üzerinde Fotoğraf, Geleneksel sergiler ve fotoğraf sanatı konusunda söyleşiler yaparak Türkiye coğrafyasında fotoğraf sanatının önemi konusunda bilgi alış verişinde bulundular.

Daha sonra da erken saatlerde Bergama’nın açık hava müzesi konumunda olan tarihi mekânlarından Akropol, Asklepion, Kızılavlu (Bazalika) Müzesinde fotoğraf çekimleri gerçekleştirdiler. Pazar günü öğleden sora ise Bergama’nın Türk İslam eserleri ve tarihi arastasını gezen Fotoğraf sanatçıları Arasta han ve Hamamlarda, kale evlerinde çektikleri yüzlerce kare fotoğrafla Bergama’yı adeta kareleri ile ölümsüzleştirdiler.

Amaç, Bergama’yı Tarihi Ve Kültürel Yönleriyle Tanıtmak

Bergama Ticaret odası Başkanı Melih Kahraman, “Bu organizasyonu yapmamızın amacı İlçemizin tarihi dokusu görsel anlamdaki güzelliklerini, kültürel değerlerimizin varlığını her yönü ile dünya da daha iyi tanıtılmasını sağlamaktır. Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz fotoğrafa günleri programı ile Bergama adı tüm güzellikleri ile fotoğraf ustalarının objektiflerinden bir kez daha ortaya konacaktır. Çekilen fotoğraflar İz TV de bir hafta süreyle yayınlanarak Bergama anlatılacak, değişik birçok yerde sergiler açılacak ve internet ortamın sergilenip, guruplarda paylaşılacaktır” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.