Belarus turizmi, devalüasyon tehdidi altında...

GATAB ( Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı Birliği ) Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Er, son katıldığı Belarus’taki Minsk Turizm Fuarını değerlendirdi

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Belarus turizmi, devalüasyon tehdidi altında...

Halil Öncü-KEMER

 
GATAB ( Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı Birliği ) Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Er kendi imkanları ile gittiği ve 06-09 2011 tarihleri arasında Belarus Minsk’te düzenlenen turizm fuarı hakkında izlenimlerini paylaştı. Er, çok hareketli bir fuar yaşadıklarına dikkat çekerek, “ 06-09 Nisan 2011 tarihleri arasında Belarus’ta Minsk Turizm fuarına katıldım. Çok hareketli olan 2011 mink turizm fuarına Türkiye en görkemli stant ile iştirak etti ve en fazla ilgiyi çeken bir numaralı stant olduğunu söyleyebilirim.
 
Yıne Teztour, Odeon-Pegas ve Instour gibi en büyük Rus acenteleri stantları ile fuarda yelerini aldılar. Antalya ili ve çevresinden, Kemer, Alanya, Side ve Belek gibi bölgeler fuarda ayrıca stant açmadıkları görüldü" dedi.
 
Belarus ta çok ciddi bir devalüasyon süreci var, buda turizmi etkiliyor...
 

Hüseyi Er, fuar boyunca çok sayıda turizm acentesi yetkilisi ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulma şansı yakaladıklarını da dile getirirken, "Turizm acenteleri ile yaptığım görüşmeler sonucu edindiğim intiba şudur. Şu anda Belarus ta çok ciddi bir devalüasyon süreci var. Dolar ve Euro sürekli değer kazanıyor.Vatandaş tedirgin ve çaresiz.  Bu durumun ne zaman sona ereceği ise belirsiz görülüyor. Dolayısıyla tüm otelci arkadaşlarıma tavsiyem bu sezon Belarus’ta yaşanan bu durum nedeniyle turist sayısında artış beklememeleridir" şeklinde konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.