Başbakan Erdoğan, Shopping Fest'i resmi olarak açtı...

THY, Turkcell ve Sinpaş'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Shopping Fest, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ve tüm perakende dünyasını bir araya getiren resmi açılış töreni ile başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Başbakan Erdoğan, Shopping Fest'i resmi olarak açtı...

Türkiye’de bir ilke imza atarak perakende sektöründeki tüm markaları, dernek ve kuruluşları tek çatı altında toplayan İstanbul Shopping Fest,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 25 Mart 2011 Cuma akşamı düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı. Wow Hotel’de yapılan açılış törenine Başbakan’ın yanı sıra T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Türk perakende sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

 

İstanbul Shopping Fest Eş Başkanları Yılmaz Yılmaz, Mehmet Nane ve Hakan Kodal’ın İstanbul’un hayalini anlattıkları sunumla başlayan gece tüm perakende sektörünü bir araya getirdi. Festivalin sadece bölgede değil dünya nezdinde İstanbul markasına sağlayacağı katkının altını çizen yetkililer, sözü İstanbul Shopping Fest Platform Başkanı ve TİM Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’ye bıraktılar.

 

Konuyla ilgili konuşma yapan Büyükekşi, “Türkiye tüm gücüyle atağa hazırlanıyor. Dünya ticaretinden aldığımız payı iki katına çıkarmak için İstanbul Shopping Fest çok önemli bir adım. İstanbul Shopping Fest ile 2023 yılında turist sayımızı 20 milyona, mağaza sayımızı 20 bine, gelirimizi ise 4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İstanbul’un bu eşsiz projesine en büyük desteklerden birini sağlayan T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise ”Ülkemiz için son derece önemli bir başlangıç olan bu projeyi hayata geçirmeyi 2 yıl önce düşündük. Fakat yaşanan küresel kriz sonucunda ertelemek zorunda kaldık. Türkiye turizmine katkı sağlayacak bu projeyi uygun olan en iyi zamanda hayata geçirdik.

 
Bakanlık olarak elimizden gelen desteği verdik. 2010 yılında 28.5 milyon turist ağırladık. 2011 Ocak ve Şubat ayı verilerine baktığımızda ise turist sayısında yüzde 20 seviyesinde artış gözlemledik. Önümüzdeki yıl 10 milyon turisti İstanbul’da, 30 milyon turisti ise Türkiye genelinde ağırlamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geçen hafta başlayan festivalin başarılı biçimde devam ettiğini memnuniyetle öğrendim. İstanbul, büyük ölçekli yatırım ve tanıtımlarla kongre merkezi, spor karşılaşmaları, finans, kültür ve sanat merkezi olma yolunda ilerliyor. Alışveriş ve ticaret merkezi olma vasfını da İstanbul Shopping Fest ile kazanmış oldu.

 
İstanbul başta olmak üzere pek çok şehri marka şehir haline getirmek için çok çalıştık. Antalya, Samsun, Kayseri, Konya, Trabzon başta olmak üzere tüm şehirler kabuklarını kırarak dünyaya açıldılar. İstanbul marka olmayı zaten fazlasıyla hak ediyordu.

 

İstanbul Shopping Fest ile daha fazla yeni Türk markasıyla uluslararası pazarlara gireceğiz.  Resmi açılışını yaptığımız bu festival başarılı olursa her yıl ülkemize bir önceki yıla oranla daha fazla turist gelecektir. Festivalin bu seneki hedeflerini yakalamasını ve bir sonraki yıl bu hedefleri aşarak hızla İstanbul’u dünya markaları arasına sokmasını diliyoruz” diyerek görüşlerini paylaştı.

 

Cirolar yüzde 50’ye varan oranlarda artış gösterdi...

 

İstanbul’u bölgede bir alışveriş ve eğlence merkezi haline getirmeyi hedefleyen İstanbul Shopping Fest, 18 ve 19 Mart 2011 tarihlerinde düzenlenen etkinliklerle hızlı ve heyecanlı yaptığı başlangıcı resmi açılışla sürdürdü. Şehrin dört bir yanına yayılan alışveriş merkezleri ve İstanbul’un cazibe noktaları olan caddelerde gerçekleştirilen yüzde 30’lara varan indirimler, ikramlar, promosyonlar, gösteriler, konserler ve görsel şovlarla başlayan İstanbul Shopping Fest, ilk sene olmasına rağmen herkesi şaşırtmaya 40 gün 40 gece boyunca devam edecek.

 

Özellikle festivalin ilk üç gününde, alışveriş merkezleri ve markalardan alınan bilgiler doğrultusunda, İstanbul Shopping Fest’e katılım sağlayan markalarda yüzde 20 ile 50 arasında değişen oranlarda ciro artışları gerçekleşirken, festival kapsamında olmayan markalarda ise ciro oranlarının stabil olarak devam ettiği gözlendi. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.