Bakanlık, termal turizm personelini eğitiyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülke genelindeki termal tesislerde çalışan personele yönelik eğitim programları düzenliyor. Bu kapsamda, Türkiye genelindeki termal tesislerde çalışan personelin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik olarak eğitim seminerleri gerçekleştiriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlık, termal turizm personelini eğitiyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakanlık tarafından “Tema Odaklı Bölgesel Gelişim”e katkıda bulunmak üzere mevcut personelin niteliklerinin artırılmasına yönelik hazırlanan seminerlerde; ön büro, kat hizmetleri, yiyecek ve içecek servisi, yiyecek üretimi, yöneticileri eğitici olarak yetiştirme ve kişisel gelişim alanlarında eğitim veriliyor. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Sağlık Vakfı’nın sağladığı hekim katkıları ile “Termal Sağlığı” konularında da mevcut personeli eğiterek hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.

 

Ülkemizde termal turizm alanında en fazla yatağa sahip illerden birisi olan Afyorkarahisar’da başlatılan eğitim seminerleri, “Türkiye Turizm Stratejisi Termal Turizm Gelişim Bölgeleri”nde de sürdürülmesi planlanıyor.

 

Afyonkarahisar’ın Gazlıköy bölgesinde geçen yıl yapılan eğitim programından 147 termal tesis elemanı yararlanırken, Şubat ayında başlatılan bu yılki eğitimler ise Afyon’un Merkez ve Sandıklı bölgelerinde halen devam ediyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.