Bakan Günay, 'Japonya Yılı' Tanıtımına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "2010 Türkiye'de Japonya Yılı" projesinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakan Günay, 'Japonya Yılı' Tanıtımına Katıldı

Günay, "Bizler Japonya ile turizm açısından dostluğumuzu ilerletmeye çalışıyoruz" dedi.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısına, Bakan Günay'ın yanı sıra 2010 Türkiye'de Japonya Yılı Turizm ve Dostluk Elçisi seçilen sanatçı Hadise ve Japon oyuncu Ayumi Takano, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ve 2010 Türkiye'de Japonya Yılı Yürütme Komitesi Başkan Vekili Hidehki Ishida katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Günay, "Bizler Japonya ile turizm açısından dostluğumuzu ilerletmeye çalışıyoruz. Bu nedenle Japonya'ya uçak seferleri başladı. Sayın Büyükelçi sayesinde Japonya'ya gitme fırsatı bulduk. Oradaki insanlarla tanışma fırsatı buldum. 2010 Türkiye'de Japonya Yılı etkinliklerinin daha da ilerletilmesi iki ülke vatandaşları arasında dostluğun ilerlemesini sağlayacaktır. Etkinlikler hem burada hem de Japonya'da sürecek. Japonya'daki etkinliklere katılacak vatandaşlarımız oradaki halkı tanıyacak. 4 Ocak 2010'da Ankara'da Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte Japon kültürüne ait gösteriler yer alacak" dedi.

Dostluk elçisi seçilen sanatçı Hadise ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Rahmetli Barış Manço orada çok seviliyordu. Bende sevileceğimden eminim. İnsanları çok sıcak kanlı. Ben oraya gittiğimde albümümün promosyon çalışmasını yapmıştık. Bana bu teklif geldiğinde bu dostluğun nereden geldiğini merak etmiştim. Araştırdım ve öğrendim ki Osmanlı imparatorluğunun Japonya'dan dönüşü sırasında oradaki insanlara yardım etmesinden dolayı dostluk başlamış. Bizlerde bu dostluğu ilerletip daha fazla katkı sağlamak
istiyoruz" diye konuştu.

Japon oyuncu Ayumi Takano da yıllardır Türkiye'de çalıştığını ifade ederek, "Türk halkı çok sevecen. Kültürlerine bağlı insanlar. Uzun yıllardır buradayım, aksi bir şey olsaydı burada uzun yıl kalamazdım. Hadise ile beraber bu görevi yapacağımdan çok mutluyum" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.