Bakan Günay'dan 'Depo' sitemi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Komutanlığı’nın Marmara yönündeki depolarını Topkapı Sarayı Müzesi’ne vermesini beklediklerini belirterek, "Bu depolar yakın gelecekte mutlaka boşaltılacaktır"dedi

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakan Günay'dan 'Depo' sitemi...

Günay, The British Museum koleksiyonunda bulunan “Disk Atan Atlet/Townley Discobolus” heykelinin İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sergilenmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Bu depolar yakın gelecekte altını çizerek söylüyorum, mutlaka boşaltılacaktır ve sarayın ihtiyaçları çerçevesinde yeni etkinlik, depo ve sergi alanları olarak kullanılacaktır. Bir millet tarihine ne kadar sahip çıkarsa geleceğine de o kadar sahip çıkar. Hiçbir kamu kurumu ve özel birim ısıttığı minderden kalkmak istemiyor ve işin kolayına kaçıyor. 

Milli Savunma Bakanlığı ile hâlâ mutabakat sağlanamadı. O depoların kendileri için çeşitli yerlere ulaşımda kolaylık sağladığını düşünüyorlar.  Bu depolar silah değil, malzeme deposudur. Depolarda iç çamaşırı, bot, battaniye var. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyaya kendini tanıtma konusundaki gayretlerine karşı umursamazlıktır, duyarsızlıktır. Bu kimseye yakımıyor.” (Milliyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.