Baia Hotels'in sahibinden, Antalya'ya ilkokul...

Kundu'daki Baia Otel'in sahibi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı hayırsever iş adamı Celal Sönmez tarafından Aksu ilçesinde yaptırılan 32 derslikli ilköğretim okulu törenle açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Baia Hotels'in sahibinden, Antalya'ya ilkokul...

Törene, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve iş adamları katıldı.

 

Çalkaya 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk Oyunları gösterisinin ardından düzenlenen törende konuşan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sönmez ailesine eğitime katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

 

Türkiye'deki gelişmeleri, değişimi her alanda anlatmaya çalıştığını kaydeden Çavuşoğlu, "Türkiye ile ilgili en çok eğitimdeki gelişmeleri övünerek anlatıyoruz" dedi.

 

Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, "İslamafobya" (İslam korkusu) ile ilgili Avrupa'da ciddi bir artışın olduğunu düşündüklerini belirterek, bunlara karşı, dinler arası, kültürler arası diyaloğ ile eğitimin gerekli olduğunu kaydetti.

 

Son 8 yılda Türkiye'de eğitimin öneminin daha iyi anlaşıldığını belirten Çavuşoğlu, devlet ve hükümetin eğitim için seferber olduğunu, 8 yıldır bütçeden en çok payın eğitime ayrıldığını vurguladı. Mevlüt Çavuşoğlu, okulların yenilenmesi, bilgisayarla donatılması, öğrencilere yapılan destekler, kız çocukları ve annelere yönelik eğitim çalışmaları ile eğitimde kalitenin artması ve AR-GE'ye ayrılan bütçelerdeki artışın övülmeye değer olduğunu vurguladı.

 

Eğitimin Türkiye gibi diğer dünya ülkelerinin de meselesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Avrupa'da en çok konuştuğumuz şey yabancı düşmanlığı, ırkçılık İslamafobya gibi bir çok insani değerlere ters düşen aşırılıklar. Bu konuda ciddi bir artışın olduğunu düşünüyoruz. Aldığımız tavsiye kararlarında bunun için en iyi çözümün bir yandan dinler arası, kültürler arası diyalog. Diğer yandan da zihinlerin değişebilmesi için eğitimin gerekli olduğunu konuşuyoruz. Avrupa'da en çok konuşulan şey entegrasyondur. Entegrasyonun birinci şartı da iyi eğitim almaktır." (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.