Ayvalık Alan Başkanı sanat tarihçi Dr. Berrin Akın Akbüber oldu

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sanat tarihçi Dr. Berrin Akın Akbüber'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayvalık Alan Başkanı olarak atandığını açıkladı.

11/10/2024 20:55
Ayvalık Alan Başkanı sanat tarihçi Dr. Berrin Akın Akbüber oldu

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sanat tarihçi Dr. Berrin Akın Akbüber'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayvalık Alan Başkanı olarak atandığını açıkladı. Ergin, "Ayvalık Endüstriyel Peyzajı” ismiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nden Dünya Miras Listesi’ne girme çalışmalarını Ayvalık Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi ile yürütüleceğini belirtti.

Dr. Berrin Akın Akbüber, 1976 yılında Ayvalık'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ayvalık’ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde tamamladı. Yüksek Lisans tezinde, Ayvalık Evleri’ni; doktora tezinde ise Ayvalık ve Yakın Çevresinde Endüstri ve Ticaret Yapılarını çalıştı. Yaklaşık 20 yıldır Ayvalık eksenli sürdürdüğü bilimsel ve kültürel çalışmalar ile sahada aktif olarak yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.