Artık turistlerin de hal ve davranışları gözetleniyor...

İngiliz turist, kimi ülkede ‘Ayağını denk alırken’, kimi ülkeye adeta ‘Başını derde sokmak’ için gidiyor. İngiltere’de her sene yayınlanan ‘British Behaviour Abroad’ raporu, İngilizlerin yurtdışında ne tür dertlerle karşılaştıklarını sıralıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Artık turistlerin de hal ve davranışları gözetleniyor...

Raporda dikkat çeken bir nokta ise, rakamların geçen seneye göre benzerlik gösterdiğidir. Yani başka bir tabirle, bazıları akıllanmıyor.

 

İşte 2009 raporundan alıntılar:

 

- 2.290 İngiliz İspanya’da tutuklanmış. İspanya bu rakamla açık ara ‘İngiliz tutuklama şampiyonu’. İngiltere’yi giden turiste orantılı olarak BAE takip ediyor - 294 tutuklama ve sırasıyla Tayland – 202, ABD – 1.534 tutuklama. Bu tutuklamaların –Tayland hariç- çoğu uyuşturucu davalarından kaynaklanmış.

 

- Yediğine ve içtiğine dikkat etmeyen İngilizlerin sayısı da az değil. Bu tür hatalı davranış sonucu hastaneye kaldırılması gereken İngiliz sayısı İspanya’da 741’i bulmuş. Yunanistan’da 433 İngiliz turist hastaneyi boylarken, bu rakam Fransa’da 203 ve Tayland’da 198 olarak gerçekleşmiş.

 

- Hayır bu sıralamayı giden turist sayısı/hastaneye yatan turist sayısı orantısında değerlendirirsek, işler değişiyor: Buna göre İngiliz turist en fazla Tayland, Yunanistan, Mısır ve Hindistan’da hastaneye yatıyor.

 

Diğer rakamlar:

 

-         İngilizler, tatildeyken ortalama yüzde 32 daha fazla alkollü içecek tüketiyor.

 

-         5.430 İngiliz, İspanya’da İngiliz konsolosuna ihtiyaç duymuş

 

-         ABD’de 1.534 İngiliz tutuklanmış

 

-         Avustralya’da 2.446 İngiliz’in pasaportu kaybolmuş veya çalınmış.

 

-         Yurtdışında 2,1 milyon İngiliz, konsolosunu çağırmış.

(tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.