Arap turizm teşkilatı, Bursa'yı Turizm Başkenti ilan etti...

22 Arap ülkesinin üye olduğu Arap Birliği‘ne bağlı turizm teşkilatı, Bursa‘yı 2012‘de turizm başkenti olarak ilan etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Arap turizm teşkilatı, Bursa'yı Turizm Başkenti ilan etti...

Turizm başkenti kimliğiyle Bursa için yepyeni bir sayfa açıldığını belirten Vali Şahabettin Harput, Bursa‘nın güzelliklerini dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Turizm başkenti kimliğiyle Bursa için yepyeni bir sayfa açıldığını belirten Vali Şahabettin Harput, Bursa‘nın güzelliklerini dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Destinasyonla İstanbul ve Bursa arasındaki turizm potansiyelinin artacağını söyleyen Harput, "İstanbul artık İstanbul‘a sığmıyor. Bursa zengin bir turizm potansiyeline sahip. İstanbul‘a yıllık 8,5 milyon turist geliyor. Bursa‘yı ise 150 bin turist ziyaret ediyor.

Bursa‘da İstanbul gibi tarih, coğrafya ve sosyal dokuya sahip. Aynı bölgenin iki şehri. Yeni projelerle İstanbul dünyanın başkenti olma noktasında önemli mesafe kaydetti. İstanbul‘un rahatlaması lazım. Bursa-İstanbul destinasyonu projesi bunun için ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün İstanbul ziyaretimizde TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy‘un da sıkıntısı bu oldu.
 
İstanbul ile Bursa arasında bir iş birliği şart. Ulusoy‘un da talebi iki şehirdeki turizm potansiyelini değerlendirmek oldu. Ulusoy, şimdiye kadar Bursa‘yı ciddi bir şekilde ihmal edildiğini bizzat söyledi. Bu konuda iş birliği çalışmaları hız aldı" diye konuştu.
 
VALİLİK HAREKETE GEÇTİ...
 
İstanbul‘a gelen yabancı turistlerin ortalama 2,8 gün konakladığını söyleyen Vali Harput, TÜRSAB ve valilik olarak bu sürenin Bursa ile birlikte 5 güne çıkartılması hususunda harekete geçtiklerini ifade etti. İstanbul‘un Ayasofya ve boğazına karşılık Bursa‘nın da termali ve Uludağ‘ı ile bu hedefe ulaşabileceklerini kaydeden Harput, "Bursa ile İstanbul destinasyonu Türkiye‘nin hayati bir projesidir. Önümüzdeki günlerde Bursa‘ya gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a da bu projeyi bizzat anlatacağım.
 
Bu proje kapsamında 25 Mayısta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında valilik, Bursa ve İstanbul‘daki turizmcilerle geniş bir toplantı yapacağız. İstanbul‘daki toplantımızda önemli bir yol haritası çıkardık. İlk olarak Başaran Ulusoy‘un da talebiyle dünyaca ünlü SKY hava yollarının Bursa‘ya sefer yapması konusunda harekete geçtik. Ünlü köşe yazarlarını Bursa‘ya getirmeyi hedefliyoruz. Buradaki tarihi ve turistik yerleri köşe yazarlarımıza gezdirerek, Bursa‘nın güzelliklerini Türkiye‘ye tanıtacağız" ifadelerini kullandı.
 
ARAPLARIN DÜNYA BAŞKENTİ BURSA...

 

Vali Harput, geçtiğimiz günlerde Bursa‘ya gelen Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad ile yapılan ikili görüşmelerin ardından 2012 yılında Bursa‘nın turizm başkenti olarak prensipte kabul edildiğini açıkladı. Arap heyetin ziyarette Bursa‘ya hayran kaldığını söyleyen Harput, "Bursa‘da turizm adına nasıl bir iş birliği yapılabileceğini değerlendirdik. 2,5 gün bunu konuştuk. Kendilerine tarihi yerlerimizi gezdirdik. Arap heyet Bursa‘ya aşık oldu. Bu yüzden Arap Turizm Teşkilatı Bursa‘yı turizm başkenti olarak ilan etti. Bu Bursa‘da yeni bir dönemin başlangıcı demektir. Önümüzdeki seçimden sonra bizi davet ettiler" şeklinde konuştu.

ARAPLAR DAĞYENİCE‘YE TALİP...

Arap turizm heyetinin Nilüfer ilçesinin Dağyenice bölgesine yapılması planlanan termal komplekse talip olduğunu ifade eden Harput, "Ortak yatırım şirketi oluşturulması veya İslam Kalkınma Bankası‘nın bu konuya destek vermesi gündemde. O ülkelerde Bursa günleri düzenlenmesi ve tanıtım çalışmaları yapılması bizim seyahatimizin önemli maddeleri arasında yer alacak. Bakanlar Kurulu‘ndan, Dağyenice bölgesinin turizm bölgesi olması kararı çıktı. Artık Dağyenice‘de inşaat ve fabrika yapma mümkün değil.

Dağyenice‘nin konseptini hazırlıyoruz. Yani buradaki mimari nasıl olmalıdır? Çok katlı betonarme olmaz. O dokuya uygun olmalı. İkincisi, burada ne kadar insan barınabilir? Ne kadar otel gerekir? Ne kadar kaplıca ve spor kompleksi lazım? Bunların tespiti şuanda devam ediyor. Konseptte bunlar var. Ayrıca alt yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ekonomik fizibilite hazırlama çalışmaları sürüyor. Bu muhtemelen haziran sonunda bitecek. Ondan sonra imar planına başlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.