Antalya, yıla süper artışlarla başladı...

Antalya'ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı yarım milyona yaklaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, yıla süper artışlarla başladı...

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, hafta sonu Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden 41 bin 653 turist giriş yaptı. Antalya'ya yıl başından bu yana gelen turist sayısı ise 470 bin 443 oldu. Bu rakamlara göre, Antalya'ya gelen turist sayısı aylık yüzde 40, yıllık yüzde 14 artış gösterdi.

 

Antalya Turizm Müdürü İbrahim, turizm sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan Berlin Turizm Fuarı'nın, Türkiye için çok iyi geçtiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Almanya'da çok iyi görsel tanıtım atağı gerçekleştirdiğini belirten Acar, şunları kaydetti:

 

''Fuarda Türkiye'den başka görsel tanıtım yapan olmadı. Berlin'de bütün bilbordlar ve taksilerde, her tarafta Türkiye rüzgarı esiyordu. Berlin Fuarı'nda her yere Türkiye damgasını vurdu. Tüm sektör de çok canlı ve kalabalık şekilde fuara katıldı. Bu tanıtım sonucunu 2011 turizm döneminde göreceğiz. Yeni turizm sezonunda daha fazla turist ve daha fazla gelir bekliyoruz.''

 

Hem Türkiye hem de Rusya için çok önemli olan Moskova Fuarı'na da katılacaklarını vurgulayan Acar, bu fuarda da Türkiye'nin tanıtımının en iyi şekilde yapılacağını belirtti. Acar, ''İki aylık veriler geçen yıldan daha iyi. Turist akışı devam ediyor. Antalya dünyada en fazla turist alan üçüncü kent olarak hem yerini sağlamlaştırıyor, hem de daha iyi konuma gelebilecek sinyallerini veriyor'' dedi. (HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.