Antalya'ya, 30 yıl geciken 'Turizm Danışma Ofisi'...

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, turistlerin şehir merkezinde en fazla uğradığı yerlerin başında gelen Cumhuriyet Meydanı’na 30 yıl aradan sonra turizm danışma ofisi açıldığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'ya, 30 yıl geciken 'Turizm Danışma Ofisi'...

Turizm haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Sektör temsilcileri birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Antalya Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya Tanıtma Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, turizmciler Osman Ayık, Yusuf Hacısüleyman ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Genel Sekreteri Selçuk Meral de katıldı.

Ziyarette konuşan Altıparmak, Antalya’nın 12 ay turizm yapılır hale geldiğini söyledi. Altıparmak, “Bu gelinen nokta yeterli ise bunu sürdürmek, değil ise sorunları tespit edip çözmek gerekiyor. Burada sadece turizmcilere değil, turizm sektöründen faydalanan birçok sektöre de görev düşüyor. Şu an Antalya’da en önemli unsun kalitenin artırılması, çevrenin güzelleştirilmesi. Bugün hala kalifiye elemanda sıkıntı yaşanıyor. Bunların aşılması lazım.” diye konuştu.

Vali Altıparmak ve beraberindeki heyet daha sonra birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Alo 179 Turizm Danışma Ofisi’nin açılışını yaptı. Alo 179 Turizm Danışma Hattı ile Antalya’ya gelen turistin şehre olan güveninin artacağına işaret eden Altıparmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehre turist gelmiyor diyorlar. Makam odamız meydana bakıyor. Sürekli gruplar görüyorum meydanda.

Önemli olan onların burada harcama yapabilmelerini, şehirde daha çok kalabilmelerini sağlamak. Turist, bu büroya gelerek şehirde nereleri gezeceğinin haritasını alacak. Kaleiçi’ndeki esnafımız da örnek davranışlarıyla, kalitesiyle kendini hissettirmeli. Turist mutlaka satın almak zorunda değil. Almayınca laf atmayacak, ya da ürünü alacağında pahalıya satmayacak. O zaman turist der ki bize 2 saat yetmiyor 4 saat kalalım, gezelim.”

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da, 1980’de Antalya’ya 4 bin 933 kişi geldiğini belirterek, rakamın 2010 yılında 10 milyona ulaştığına dikkat çekti. Antalya'nın turizmde sürdürülebilirliği yakaladığını kaydeden Acar, “Antalya’nın 2023 turizm hedefi 20 milyon turist, 20 milyar dolar turizm geliridir.

Antalya’da sürdürülebilir bir turizm için şoförlerimizden oteldeki çalışanların eğitimine, turizmin bütün ayaklarındaki personeli sertifikalandırmaya kadar birçok şey yapılmaktadır. Alo 179 hattını geçen hafta açtık. Bugün bir ilki yaşıyoruz. 30 yıl sonra misafirlerimizin en fazla konuşlandığı, en çok gezdiği Cumhuriyet Meydanı’nda Turizm Danışma Ofisi açıyoruz. Burada 3-4 dil bilen güler yüzlü, turistlerin ihtiyaçlarına cevap verecek kişileri görev alacak.”
 
Antalya’nın turizmde son 30 yılda büyük başarı yakaladığını ifade eden TÜROFED Başkanı Ahmet Barut artık farklı bir algı oluşturmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Barut, “Kaliteye, çevre bilincine, sürdürülebilirliğe, eğitimli insana vurgu yapmamız ve bu konuda çalışmamız gerekiyor” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.