Antalya'nın Kongre Turizmi rakamları da artıyor...

ICCA verileri ve Antalya Convetion Bureau’ nun yaptığı çalışmalara göre Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Kongre Toplantılarda 2009 yılına göre önemli sayılacak bir artış gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'nın Kongre Turizmi rakamları da artıyor...

ACB- Antalya Convention Bureau Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Şen'in verdiği bilgilere göre, 2009 yılında Antalya'da 23 Uluslararası Kongre ve Toplantı düzenlenmişken, 2010 yılında 38 Uluslararası Kongre ve Toplantı düzenlendi. 2009 yılından 2010 yılına değişim % 40 gibi küçümsenmeyecek bir oranda gerçekleşti. Bu arada Türkiye, ICCA verilerine göre aldığı toplam 160 kongre ile de dünyada 25. sıradan 20. sıraya yükseldi.

“Antalya Convention Bureau”  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkılarını aldığı 2010 yılından bu yana faaliyetlerini arttırmış, Antalya’nın ciddi bir potansiyeli olan Kongre, Toplantı, Seminer, organize edebilme potansiyelini hayata geçirmekte tanıtım faaliyetlerine hız vermiştir.

Bu kapsamda, “Antalya Convention Burea” ICCA – Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği ‘nin 2014 yılında düzenleyeceği Kongre’ye aday olmuş ve bu adaylıkta son üçe kalmayı başarmıştır.

22 Mayıs 2011 de, IMEX  Frankfurt Kongre Fuarı hemen öncesinde yapılacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajı  ile, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Md. Yardımcısı Levent Demirel’in de bizzat sunumu ile katılacağı, son tanıtım çalışması ile rakip şehirler Huston – USA ve Monterey – Meksika  arasından sıyrılarak ipi göğüslemek için tüm hazırlıkları tamamlamıştır.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.