Antalya, Mallorca’nın tahtına oturdu...

Antalya, tarihinde bir ilki başardı. Mısır ve Tunus'taki siyasi krizlerin ardından yaşanan Japonya'daki nükleer felaket ve Meksika'daki asayiş sorunları Avrupalı turistin rotasını Türkiye'ye çevirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, Mallorca’nın tahtına oturdu...

Turizm sektörüyle ilgili yayın ve araştırmalar yapan tourexpi.com Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Baraner, Antalya'nın, turizmdeki en büyük rakibi olan İspanya'nın Mallorca Adası’nı, tarihinde ilk kez ağırladığı turist sayısı bakımından geçtiğini bildirdi.

Geçen yıl Antalya Uluslararası Havalimanı'nın toplam 22.3 milyon yolcu ağırlarken, Mallorca’nın 20 milyon yolcuda kaldığını hatırlatan Baraner "Avrupa'nın en büyük internet turizm satış ve ölçüm sitelerinden biri olan Traveltainment'in yaptığı açıklamaya göre, Almanya'da yılbaşından bu yana, 2 milyon paket tur satışının yüzde 19.2'si Antalya, yüzde 17.3'ü Mallorca'ya gerçekleşti. Böylece Antalya, ilk defa her açıdan Mallorca'nın önüne geçmiş oldu'' dedi.

İBRE TÜRKİYE'Yİ GÖSTERİYOR...

Baraner, Tourexpi'nin yaptığı başka araştırmaya göre de Avrupa'da halen paket tur satın alma kararını vermemiş 11 milyon kişilik bir tatilci grubunun, tatil yapacakları yer konusundaki kararlarını vermek üzere Akdeniz çanağındaki son gelişmelere baktıklarını, çoğu tatilcinin ibresinin Türkiye'yi gösterdiğini belirtti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.