Anex Tour 2025 hedeflerini açıkladı

2024 yılı sonunda ciroda ve turist sayısında yüzde 20 büyüme hedefleyen Türkiye’nin global markası Anex Tour, 2025 hedeflerini açıkladı.

11/10/2024 13:41
Anex Tour 2025 hedeflerini açıkladı

Merkezi Antalya’da bulunan Anex Tour'un Almanya-Avusturya Genel Müdürü Yasir Karaçor, 2024 yılı turizm sezonunu değerlendirerek, 2025 yılı hedeflerini açıkladı. Gelecek yılın planlama çalışmalarına başladıklarını ve 2025 yılında Avrupa’dan Türkiye’ye getirdikleri yolcu sayısını yüzde 20 artırmayı hedeflediklerini belirten Karaçor, turizmdays'ten Fikri Cinokur imzalı habere göre, şunları söyledi:

"2025 yılında Türkiye'ye getirdiğimiz yolcu sayısını yüzde 20 arttırmayı hedefliyoruz. Ancak büyümek hedefimiz diğer destinasyonlar İspanya, Yunanistan, Mısır ve BAE için yüzde 40 civarında. Özellikle de İspanya'da büyümek istiyoruz. Şu anda Hurghada ve Kanaya Adaları'na blok koltuklarımız var, oralara uçuyoruz. Yaklaşık 130 bin kişilik Mayorka, 60 bin kişilik de Hurghada operasyonumuz var. Bunları kademe kademe büyütüyoruz."

Avrupa pazarında ‘Türkiye Uzmanı’ algısı

Pazarda Anex Tour için ‘Türkiye uzmanı’ algısı olduğunu ifade eden Yasir Karaçor, "Ama biz global bir markayız. ‘Türkiye uzmanı’ olarak görülmek istemiyorsan başka ülkelere de operasyon yapmalısın. Türkiye’ye tabii ki desteğimiz sonsuz ama global bir marka olarak diğer destinasyonlarda da bu markayı büyütmek lazım. Bu nedenle biraz daha geride kalmış ülkelerle ilgili bir satış stratejisi geliştiriyoruz. Coğrafyamızı görüyorsunuz’’ dedi.

Ukrayna-Rusya savaşı çıktığında bazı operatörlerin çok zor durumda kaldığını anımsatan Karaçor, şunları kaydetti:

"Alternatif pazarları olmayanlar çok zor durumda kaldı. Dolayısıyla pazar sayısını ne kadar çoğaltırsanız şirketinde sağlıklı büyümesi açısından o kadar faydalı olur. Diğer türlü sıkışıp kalırsınız… Yani Ukrayna’da çok iyiyim, Rusya’da çok iyiyim denilmemeli. Biz ikisinin de pazar lideriyiz ama ikisi birbirine savaş açınca bu sefer bütün her şey dağıldı. O zaman alternatif pazarlar yaratılmalı.’’

Ortadoğu’daki gerilim şimdilik sadece Mısır ile ilgili operasyonları etkiledi

Ortadoğu’daki gerilim şimdilik sadece Mısır ile ilgili operasyonları etkilediğine dikkat çeken Anex Tour Genel Müdür Yasir Karaçor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’yi çok etkileyen bir durum yok. Ama tabii zaman içerisinde şartlar neyi gösterir bilemiyoruz. Çünkü sonuçta güvenlik var. 2024 yılı için aldığımız blok koltukların tamamını sattık ve doldurduk. Ufak tefek aldığımız bloklarda oynamalar oldu. Sezonun gidişatına göre geçen yılın yaklaşık yüzde 10 kadar üzerindeyiz.

Ana hedeflerimizden biri global bir marka olarak Avrupa destinasyonlarını da daha da geliştirmek. Özellikle İspanya, Yunanistan ve Avrupa dışında Arap Yarımadası'nda ve Afrika’da özellikle Mısır’da büyümek istiyoruz. Buralarda yeni anlaşmalar yaptık. Buraları da geliştirip Almanya’da global bir marka olarak Alman tüketicinin karşısına çıkmak istiyoruz.’’

"Erken rezervasyon satışları geçen yılın üzerinde gidiyor"

Neckermann Reisen markası altında birkaç ay içinde Hamburg’da ilk satış ofisini açacaklarını belirten Karaçor, şöyle konuştu:

"Yeni stratejimiz kapsamında burada sadece ANEX'in değil bütün markaların ürünlerini satacağız. Şu anda önümüzdeki yılın anlaşmalarını yapıyoruz. Bunların uçak anlaşmalarını bitirdik, planlamayı yaptık ve satışı açtık. Erken rezervasyon satışları geçen yılın üzerinde gidiyor. Önümüzde hedeflediğimiz bir sayı var ve bu sayıyı yakalayacağız. Şu an satışlar daha iyi."

Avrupa’nın en büyük operatörlerinden olan FTI’nin iflas nedeniyle pazardan çekilmesi ile ANEX Grubu olarak pazar paylarını artırdıklarını anımsatan Yasir Karaçor, şöyle devam etti:

"Burada ciddi pazar payımız var. Son verilere göre, Türkiye destinasyonunda TUI'nin ardından ikinci sıradayız. Aslında biz 2016 yılından beri Almanya pazarındayız ama yıllar içerisinde değişiklikler oldu, uçak şirketinde planlamalar değişti. Sonra araya pandemi girdi. Şimdi başka bir noktaya geldik."

"2025 yılında da gelir hedefimizde yine yüzde 20'lik bir büyüme bekliyoruz"

Son iki yıldır Avrupa’da atılım yapmaya çalıştıklarına dikkat çeken Karaçor, şunları ifade etti:

"İçeride yapıyı, sistemi tekrardan düzenliyoruz. Bu pazarda ANEX Tour, Öger Tours, Neckermann Reisen ve Bucher Reisen olmak üzere dört markamız var. Bu dört markayı yaşatabilmek, geliştirebilmek adına farklı çalışmalar yapıyoruz. Rekabet içerisinde bu markalarımızı ayrıştırarak büyütme hedefimiz var. 2024 itibariyle cirosal anlamda toplamda yaklaşık yüzde 20 büyüme var. 2025 yılında da gelir hedefimizde yine yüzde 20'lik bir büyüme bekliyoruz. 2025'te özellikle İspanya ve Yunanistan destinasyonlarına atılım yapmayı hedefliyoruz."

Yılsonunu Avrupa’dan Türkiye’ye getirdikleri yolcu sayısını 600 bin kişi olarak kapatacaklarını anlatan Karaçor, "Yılsonu itibari ile tüm destinasyonlarla beraber yaklaşık 900 bin yolcuya ulaşıyoruz. 2025'te Almanya’dan MGA, SunExpress ve Pegasus ile uçacağız. 2024’te MGA ve SunExpress‘te yoğunduk, 2025 yılına Pegasus Hava Yollarını da ilave ettik" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.